SSP: Zbog fijaska na Spensu, mladi plivači se takmiče na Slanoj bari

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da je današnje plivačko takmičenje u organizaciji Saveza za školski sport, umesto na Spensu, preseljeno na bazen na Slanoj bari.
SSP: Zbog fijaska na Spensu, mladi plivači se takmiče na Slanoj bari
Foto: 021.rs

Kako su saopštili, umesto na renoviranim olimpijskim bazenima, plivačko takmičenje preseljeno je na dvadesetpetometarski bazen na Slanoj bari. 

"'Zašto?' – višemilionsko je pitanje, a odgovor očekuju svi građani od čijeg je novca čak u nekoliko navrata finansiran ovaj fijasko.
Činjenica je da su Novosađani izgubili takmičarski bazen, inače jedini pedesetometarski u Vojvodini, a dobili veliki bazen za brčkanje. Kada je Resorni savet za sport Stranke slobode i pravde krajem januara ukazao na problem nemogućnosti postavljanja startnih blokova za plivačke staze na zatvorenom bazenu na Spensu, direktor Dragan Milić je demantovao naše tvrdnje uz konstataciju da smo zlonamerni u komentarima i da iznosimo neistine. Tom prilikom se pohvalio da bazen poseduje najnovije tehnologije i da je u potpunosti spreman da organizuje takmičenja po FINA propozicijama", navode u SSP.
Dodaju i da se o ovom pitanju oglasila i plivačica Mina Mastilović, tvrdeći da takmičenja na Spensu ne mogu biti održana, zbog nemogućnosti postavljanja plivačkih staza. Podsećaju i na reči člana Gradskog veća za sport Ognjena Cvijetićanina, koji je prilikom posete bazenu rekao da "Spens ima svu potrebnu opremu za takmičarsko plivanje, samo je čuvaju od oštećenja”.
 
"Koordinatorka Saveza za školski sport grada Novog Sada, Aleksandra Marjanac, ujedno i plivački trener, pokušala je da učini sve kako bi se takmičenje ipak održalo na Spesu, makar i da se razvuku staze na 25 metara. Tehnički uslovi ni to nisu dozvolili, pa su najbolji osnovci i srednjoškolci danas prinuđeni da se takmiče na duplo manjem bazenu na Klisi. Od Milića, Cvijetićanina, ali i gradonačelnika Miloša Vučevića, zahtevamo da prestanu da obmanjuju građane Novog Sada i da konačno priznaju potpuni fijasko oko rekonstrukcije bazena. Takođe, ovo je dobra prilika da postavimo još jedno pitanje: zašto je mali bazen prošle nedelje bio potpuno ispražnjen i punjen novom vodom? Šta nije u redu sa vodom u malom bazenu?", zaključuju u SSP.
 
Sa bazena na Slanoj bari u ponedeljak je saopšteno da neće raditi u utorak, 22. februara, za građanstvo u jutarnjoj i dnevnoj smeni zbog održavanja plivačkog mitinga. Takođe, bazen iz istog razloga neće raditi ni u subotu, 26. februara.
 
Portal 021.rs uputio je pitanja upravi Spensa u vezi sa tvrdnjama Stranke slobode i pravde. 
  • Mirođija

    12.05.2022 11:45
    A mali bazen?
    Ne znam da li je neko bio na bazenu na spensu, ako jeste, verovatno se nije vratio jer je sve komplet ODVRATNO.
    Mnogo gore sto je nekad bilo, i vizuelno i funkcionoalno.
    Plocice su razmazane, prljave i uveliko budjave.
    Od vode pune kojekakve hemije, malo malo svrbi celo telo, i peku oci, a koliko vidim niko ne pominje temperaturu MALOG BAZENA u kom ne moze da se provede duze od 5 minuta.
    Bilo bi dobro da se SPENSOVCI izjasne, i ponovo nas slazu o tome zasto je mali bazen maltene hladniji od olimpijskog? Nekad si u njemu mogao da posedis i da se ugrejes, danas se deca tresu i smrzavaju.
  • Jovan

    23.02.2022 07:32
    Šta pričaš?
    Bane sa klise
    22.02.2022 • 18:

    Druže šta pričaš ti i koga lažeš?
    Dimenzije na spensu su 50x25m
    Dimenzije na slanoj bari 33x25m
    Ako je tebi to identično imaš neki problem sa vidom.
  • V5

    22.02.2022 22:22
    Skadar na Bojani
    Ama pričekajte da se uradi još jedna rekonstrukcija i podele pare. Posle toga če bazen biti neupotrebljiv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti