FOTO: U Sremskoj Kamenici se otvara "Nordic resort", turističko naselje u skandinavskom stilu

U martu se nadomak Novog Sada, u neposrednoj blizini Sremske Kamenice, otvara "Nordic resort", ekskluzivni koncept ugostiteljstva, hotelijerstva i smeštaja, jedinstven u Srbiji.
FOTO: U Sremskoj Kamenici se otvara "Nordic resort", turističko naselje u skandinavskom stilu
Foto: 021.rs

"Nordic resort", izgrađen na Popovici na obroncima Fruške gore, oslanja se na skandinavski koncept smeštaja kako za starije osobe tako i za komercijalne principe ugostiteljstva i hotelijerstva po kojima su ove države na severu Evrope poznate.

Ovo je potpuno nov ugao gledanja na smeštaj za starije ljude i na hotelijerstvo, ali već isproban u Švedskoj i drugim skandinavskim zemljama.

Osnovna ideja je jednostavna: ne postoje godine u kojima treba biti isključen iz društva ni trenutak kada postajemo prestari za luksuz i brigu o sebi.

Na sve to se nadovezuju visoki standardi gostoprimstva postavljeni u Skandinaviji.
 
Gostima i rezidentima Nordic resorta se pružaju brojne opcije da "skroje" smeštaj po svojoj meri, a sadržaji su usmereni na odmor za um i telo, dobru hranu i kvalitetnu zabavu.
 
foto: Nordic
 
"Nordic resort" se sastoji od četiri dela:
 
1. Privilege 55+, luksuzni smeštaj za starije, koji sadrži 24 jednokrevetne, 15 dvokrevetnih i pet trokreventih soba, ukupnog kapaciteta 69 ležajeva. Korisnicima se nude tri paketa, koji uključuju pet obroka dnevno koje propisuje nutricionista, korišćenje spa centra u jutarnjim satima, medicinsko osiguranje, banjske i turističke aktivnosti, kao i stručno medicinsko osoblje.  
 
2. Hotel se sastoji od 11 jednokrevetnih, pet dvokrevetnih i 11 trokrevetnih soba, kao i tri apartmana, ukupnog kapaciteta 72 kreveta. Hotel će raditi u sinergiji sa restoranom za proslave, a biće ponuđene i opcije poslovnim korisnicima, kao što su prostori za tim bildinge i razne druge događaje u koje bi bili uključeni paketi (hotel, restoran, spa centar). Na raspolaganju je i konferencijska sala kapaciteta do sto ljudi.
 
3. "A la carte" restoran biće dostupan za sve vrste proslava i nudiće kapacitet od 340 osoba. Profesionalni kuvar kreira posebna jela sa potpisom restorana, a meni je moguće prilagoditi prilikom organizacije posebnog događaja, poput proslave venčanja. 
 
4. Velnes centar pokriva 1.200 kvadrata i prava je oaza za beg od gradske gužve i svakodnevnog stresa. Nudi zatvorene i otvorene bazene, tursko kupatilo, slanu sobu, sobe za masaže, đakuzi i druge sadržaje. U njemu su zaposleni i visokokvalifikovani terapeuti. Namera je da radi 12 meseci u godini.
 
 
Čitav koncept osmišljen je posle istraživanja evropskih praksi i u saradnji sa švedskim partnerima.
 
"Došli smo do zaključka da ljudi, ni rezidenti ni gosti hotela i restorana, nemaju problem sa ovakvim kompleksom", navode u ovom rizortu.
 
Arhitektnoski elementi i dizajn bazirani su na skandinavskom stilu. Odlikuje ih minimalizam, moderne boje, funkcionalnost i dostupnost prirodne svetlosti koja, dokazano, ima uticaj na raspoloženje.
 
foto: Nordic
 
Ideja je da život za starije osobe bude kao "kada odu negde na odmor".
 
Upravo zato, a i zbog komfora gostiju hotela i restorana, izabrana je lokacija na Fruškogorskom putu, na izlasku iz Sremske Kamenice ka Popovici.
 
"Ova lokacija je zanimljiva jer je na samo 10-15 minuta udaljenosti od Novog Sada. Može se doći i kolima i autobusom. Tu je, na dohvat ruke od urbanog dela, a opet je prava vazdušna banja - nudi najbolje od oba sveta", navode u Nordic-u.
 
foto: Nordic
 
Osim prirodne banje, tu je i spa centar gde je svaki tretman i program dizajniran tako da vas umiri i opusti. Velnes centar uključuje i saunu i parnu sobu koje su odlične za respiratorne probleme, ali i za vašu kožu i um. U ponudi su i paketi za parove ili prijatelje i različite masaže.
 
Postoji i "rooftop" iz kog se pruža panoramski pogled na Novi Sad.
"Nordic Resort" se nalazi na Fruškogorskom putu bb.
 
Informacije o smeštaju mogu se dobiti putem kontakt forme na sajtu ili upitom na mejl: info@nordicprivilege.rs.
 
Više o ponudi ovog jedinstvenog odmarališta u Srbiji može se pročitati na sajtu www.nordic.rs.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.