Danas protest protiv izgradnje novog mosta u Novom Sadu

Novosadske inicijative i ekološki aktivisti protestovaće danas, 26. februara, zbog najavljenog početka radova na izgradnji novog mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Zahtevi protesta su moratorijum na sve radnje povodom izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evropa do 16. septembra 2022. godine, kada će se Bernska konvencija izjašnjavati o navodima žalbe, koju je predala organizacija Svet i Dunav, izrada studije valorizaciji prirodnog staništa preko 200 strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta predmetnog područja Kameničke ade, Dunavca i Šodroša, kao i brisanje iz svih prostornih planova nacrta mosta-obilaznice u nastavku Bulevara Evrope.

Kako su naveli u najavi događaja, prioritetan je most-obilaznica kod Petrovaradina, ali i u Futogu gde se na drugu obalu Dunava prelazi "upitno bezbednim skelama".
Protest je prvobitno najavljen zbog početka geološko-hidroloških istraživanja na Šodrošu za potrebe novog mosta.
 
U međuvremenu se otkrilo da su već izdati lokacijski uslovi za izgradnju mosta, te da je i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode izdao uslove za zaštitu prirode za izgradnju, uprkos zabrinutosti ekoloških aktivista za eventualno uništavanje prirode Šodroša prilikom i nakon izgradnje mosta.
 
Okupljanje počinje u 14h ispred Brodogradilišta.
  • Bojan

    27.02.2022 10:39
    @Sos

    Ajd' se ti lepo otrezni pa polako kući.
  • Sos

    26.02.2022 19:48
    Sos
    Ništa pojedincima ne valja! Osim protestovanja jer drugo ništa i ne rade!! Ma ja ih gledam ...dokolčari i lezihljebovići!! Ali takvih danas ima najviše...
    .
  • Vladimir

    26.02.2022 14:46
    Mirni narod
    Ja mislio ovi Novosađani fini ljudi. A oni se svađaju oko mosta. E svašta, neće most. Sutra i disanje da se zabrani jer tako ispuštamo CO2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.