Oslikavaće se mural na zidu kod Petrovaradinske tvrđave, poziv mladim umetnicima da se prijave

Delegacija EU u Srbiji poziva mlade umetnike između 18 i 35 godina iz Srbije, Zapadnog Balkana i Evrope da kreiraju mural u Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.
Oslikavaće se mural na zidu kod Petrovaradinske tvrđave, poziv mladim umetnicima da se prijave
Foto: 021.rs

Kroz mural, kao i aktivno učestvovanje u ostalim kulturnim aktivnostima u Novom Sadu, odabrani umetnici će pokazati svoje umetničko umeće, njihovu viziju zajedničke budućnosti evropskog kontinenta i sposobnost osvrtanja na društveno angažovane teme.

Umetnici koji žele da učestvuju u inicijativi, "Nacrtaj mi budućnost Evrope" treba da popune formular za prijavu, pošalju kratku biografiju, portfolio, kao i skicu svog viđenja teme putem linka futureofeurope.newmoment.com, gde je takođe moguće ispratiti sve detalje vezane za učešće u inicijativi kao i dešavanja oko priprema i nastanka murala.

Prijave su otvorene do 18. marta, nakon čega će osam odabranih umetnika zajedno oslikati zid kod Petrovaradinske tvrđave tokom boravka u Novom Sadu od 18. aprila do 9. maja. Mural će svečano biti otkriven u okviru proslave Dana Evrope, 9. maja.
 
 
Sve prijave pregledaće renomirani žiri kojim predsedava Lazar Sakan, idejni tvorac i kustos New Moment Gallery u kojoj je tokom 12 godina priređeno nekoliko stotina značajnih izložbi i kulturnih dešavanja.
 
Ostale članove žirija čine dr Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Galerije Matice Srpske, konceptualni umetnik Nikola Džafo i dva predstavnika Delegacije Evropske unije u Srbiji.
 
Projekat se realizuje delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa kompanijom "New Moment New Ideas", Gradskim većem za kulturu Novog Sada i fondacijom "Novi Sad 2022".
  • /

    01.03.2022 11:18
    /
    koji zid?
    pored ili ispod tvrdjave, treba li i za ovo demonstracije
  • Miroslav

    01.03.2022 11:17
    Zasto je postalo toliko moderno oslikavati murale? Za mene je to seljana.
  • .

    01.03.2022 11:12
    .
    Prave vašar i cirkus od tvrđave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti