Izabrano udruženje koje će Novosađanima deliti subvencije za kupovinu bicikala, uskoro javni poziv

Društvo za promociju prirode Srbije, nevladina organizacija sa sedištem u Novom Sadu, dobila je posao podele subvencija Novosađanima za kupovinu novih bicikala.
Izabrano udruženje koje će Novosađanima deliti subvencije za kupovinu bicikala, uskoro javni poziv
Foto: 021.rs

Udruženje je bilo najbolje u kotiranju među tri udruženja koja su učestvovala na upravo završenom konkursu Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Posao Društva za promociju prirode Srbije (DPPS) biće podela po 10.000 dinara građanima koji se budu prijavili na javni poziv u narednom periodu, a pravo na subvenciju imaće 1.800 građana.

Grad je u ovoj turi subvencija opredelio ukupno 18 miliona dinara. DPPS će za svoj rad biti plaćeno dva miliona dinara.
 
Reč je o meri podsticaja vožnje bicikla u Novom Sadu, kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva. Pravo na subvenciju imaće stanovnici Novog Sada koji na javnim pozivima Grada prošle godine (kao ni članovi njihove porodice) nisu ostvarili pravo na subvenciju, ali će svi detalji javnog poziva biti poznati čim se isti raspiše.
 
"Bicikl je idealno sredstvo za popravljanje sopstvenog zdravlja i oporavak životne sredine, a nama ostaje da se nadamo da će grad i kada mi završimo ovaj projekat samo nastaviti iz godine u godinu da izdvaja sredstva i sprovodi ovakve akcije jer su one zaista na ponos svima nama koji želimo čistiju životnu sredinu", navode u DPPS nakon potpisivanja ugovora sa resornom upravom.
 
Ideju za ovakav vid podrške građanima dala je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je zamisao prvo podigla na republički nivo, a potom na lokalu uspela da inicira da prvo Novi Sad, a potom i nekoliko drugih gradova u Srbiji, uvede subvencije za kupovinu bicikla.
  • Stefan

    02.03.2022 13:14
    Ha, ha
    Prema podacima APR, ovo "društvo" je prethodne dve godine ostvarilo "prihode od članarine" nepunih 21.000 dinara? a ukupno sa donacijama 362.000. Nema nikakve imovine niti OPREME.
    Jasno da je u pitanju pranje novca. Neće valjda "mastiljavom olovkom" voditi evidenciju o raspodeli i davati informacije o utrošku sredstava, jer kompjutera nema!
  • Joca

    02.03.2022 12:53
    Pitanje:
    Zašto da DPPS dobije 2mil? Čitav posao vredi 18mil - zar "podela sredstava" ne može da se reši kroz neku postojeću gradsku strukturu?

    razbacuju milione k'o da su ih oni zaradili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti