Lisje: Na Zadušnice došlo do požara na Gradskom groblju, ne ostavljajte upaljene sveće

U subotu, 26. februara, kada su se obeležavale Zadušnice, došlo je do požara na Gradskom groblju.

U "Lisju" navode da je požar na sedmom grobnom polju izbio nepažnjom građana. 

Kažu da je vatra uništila zelenu površinu od 42 metra kvadratna, na kojoj je bilo osamdeset kleka i jedno stablo pačempresa.
 
To žbunje i stablo posađeno je 2003. godine i bilo je u dobrom stanju.
"JKP 'Lisje' neprekidno vrši ozelenjavanje svih grobalja i ulaže u ambijentalnu uređenost, a za biljke je potrebno mnogo godina da bi se formirale. Istovremeno, to su značajna finansijska sredstva koja se ulažu u hortikulturno uređenje ovih površina", navode u tom preduzeću.
 
Podsećaju da su ostavljene upaljene sveće i 10. maja 2021. godine, kada se obeležavao Pobusani ponedeljak, izazvale požar u centralnom delu Vrta sećanja, gde su izgorela dva velika četinara, kao posledica paljenja sveća uz stablo. Ta dva četinara bila su stara 30 godina.
 
Iz "Lisja" još jednom apeluju na posetioce grobalja da sveće ne ostavljaju upaljene po grobljima.
  • Сремац

    03.03.2022 13:38
    Ладолежи
    Некада је способно руководство Лисја знало да појача дежурства за дане Задушница и уваквих инцидената није било.Данас у Лисју,као и у свим градским ЈП и ЈКП има много ладолежа по канцеларијама и њих је требало ангажовати превентивно да обилазе гробље.Ко је још видео да се на гробљима не пале свеће?
  • Maki

    02.03.2022 20:35
    Propast
    Groblje nikad nije bilo neurednije za Zadušnice nego ove godine. Svuda je bilo smeća. Ne smatram da je to krivica zaposlenih nego uprave.Pa zar nisu mogli da organizuju zaposlene da pokupe bar smeće i postave te korpe na mesta gde treba da budu.Zar ne mogu da dežuraju za vreme Zadušnica i obilaze groblje da ne bi došlo do požara.Ne treba da se oslanjaju na odgovornost građana.Njihov posao je da štite i čuvaju imovinu.
  • Dabisha

    02.03.2022 19:00
    Brigo moja pređi na drugoga
    A čime se bave dobro plaćeni radnici "Lisja",kojih nema baš malo. I gde u svetu se na grobljima ne pale sveće?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti