Uskoro pešački semafor na opasnoj raskrsnici u Petrovaradinu

Opasna raskrsnica Preradovićeve i Franje Štefanovića u Petrovaradinu uskoro će biti opremljena stalnim pešačkim semaforom.
Uskoro pešački semafor na opasnoj raskrsnici u Petrovaradinu
Foto: 021.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za projektanta tehničke dokumentacije za izgradnju pešačkog semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnici Preradovićeve i Franje Štefanovića u Petrovaradinu.

Zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta i tokova pešaka, potrebno je postojeći pešački prelaz u zoni ukrštanja sa Ulicom Franje Štefanovića opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom, navodi se u tenderskoj dokumentaciji. 

Na predmetnoj lokaciji je postavljena privremena svetlosna saobraćajna signalizacija.
 
Predviđa se uređenje pešačkih površina i prilaza raskrsnici, upuštanje trotoara i opremanje raskrsnice svetlosnom signalizacijom, to jest semaforom. 
 
Potrebno je predvideti opremanje prelaza zvučnim signalima za slepa i slabovida lica i vremenskim displejima. Semafor će raditi u detektorskom režimu.
 
Nakon završetka izrade tehničke dokumentacije, biće raspisan tender za izgradnju pešačkog semafora. Ponude za projektante otvorene su do 16. marta.
 
Nebezbedan saobraćaj u Petrovaradinu dovodi do mnogobrojnih udesa i nesreća. Jedna od najvećih upravo se dogodila na ovom potezu, kada je život 6. juna prošle godine izgubila 21-godišnja Nina Rađenović. Na nju je pri velikoj brzini naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca, što je dovelo do mnogobrojnih protesta građana Petrovaradina.
 
Semafor je nedavno postavljen i na raskrsnici Reljkovićeve i Šenoina, a na osnovu zahteva građana i nakon pogibije 76-godišnje žene krajem januara ove godine.
  • Логичар

    04.03.2022 13:06
    ?
    Ђомла, семафори са кутијом (која је најскупља) су мах 20.000е, а ти брате грунуо 100.000 као да за СНС радиш. Него улицу од семафора до бус окретнице треба проширити на 4траке и убацити још један пешачки да не гледамо више људе како по десет петнаест минута стрепе како да претрче пут
  • Mira

    04.03.2022 06:48
    apel!
    Semafor postavljen! Ograda postavljena! Ljudi pretrčavaju pored semafora i ograde! Žao mi je zbog
    mladog zivota ali upravo zbog pretrčavanja se to dogodilo. Pešački prelaz postoji
  • Kec

    04.03.2022 06:41
    Ceki
    Ceki semafor nije postavljen na raskrsnici nego na pešačkom prelazu.To je razlika velika.. i dobro je da cela raskrsnica bude obeležena semaforima i pešačkim prelazima radi toka pešačkog i automobilskog prometa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti