Još će se čekati na rešenje problema poplava u delu Grbavice

Na radove u delu Grbavice, kojima se planira opremanje bloka u krugu Vojvođanske, Lasla Gala i Vere Pavlović, čekaće se još neko vreme budući da nije pronađen izvođač radova.
Još će se čekati na rešenje problema poplava u delu Grbavice
Foto: 021.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obustavila je javnu nabavku za izgradnju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala.

Razlog je činjenica da je jedina firma zainteresovana za izvođenje radova ponudila previsoku cenu svojih usluga.

Javio se jedino "Put invest" u zajedničkoj ponudi sa partnerima "Energotehnika - Južna Bačka" i "Teston Geosystems", te sa cenom od 29,1 milion dinara bez PDV. Budući da je procenjena vrednost posla 18,8 miliona dinara bez PDV, ponuđena cena je znatno iznad prihvatljive.
 
Očekuje se da će novi tender biti raspisan u narednom periodu. 
 
Kako je 021.rs pisao, planovi uprave su da se izvođenjem radova konačno reši problem odvođenja atmosferskih voda iz ovog bloka.
 
Prema projektu saobraćajnica koji je izradila projektantska firma "Vojvodinaprojekt", potrebno je opremiti blok višeporodičnog stanovanja sa pristupnom ulicom, parkingom, atmosferskim odvodnjavanjem, pešačkim stazama i javnim osvetljenjem. Predviđen je asfaltni i montažno-betonski kolovoz, 22 parkinga sa leve strane saobraćajnice, izuzev parking mesta za osobe sa invaliditetom budući da ista već postoje u Vojvođanskoj ulici.
 
Odvođenje atmosferskih voda biće sprovedeno putem slivnika u postojeću kanalizaciju u Vere Pavlović.
  • Skoro pa centar

    04.03.2022 00:04
    Stručnjaci
    A Vladimira Nikolića, koja je samo par metara dalje kao da ne postoji... Od atmosferskih voda pored dečijeg igrališta zmije šetaju, ulica puna rupa,ne može se automobilom proći, godinama zakrpe svaku treću rupu... O osvetljenju bolje da ne pričam, gomila žbunja kao stecište sitnih narkomana i manijaka, a igralište skockano ljudima tik pod prozor da ih dokona omladina zabavlja po celu noć... Toliko o problemima... bilo bi lepo da su samo ovi iz naslova... Iz dana u dan,u svakom pogledu, sve više i više napredNujemo...
  • Lala

    03.03.2022 17:17
    Bravo da komentar korisnika "Dule".
    Sve je tačno što je naveo. Puna podrška, treba ovo isterati do kraja. Pisati kabinetu gradonacelnika, mesne zajednice... Bilo koga..
    Samo se renoviraju prostori ispred kafića poznatih "biznismena", a dvorište zgrade gde je cena po kvadratu blizu 2000EUr, kao rat da je juče završen...
  • Dule

    03.03.2022 14:34
    Treba napraviti drugaciji projekat ja zivim u Lasla Gala sredjivanje je predvidjeno samo do polovine dvorista a u drugom delu nista nije predvidjeno i ostaje totalno unisteno..Iza velike kule gde je dole univereksport nije planirano nista prolaz za kola kod univera je na korak da auto propadne u zemlju puklo je sve.Pozravljam uredjenje tog dela ali polave ce sada da budu u drugoj polovini dvorista.Umesto da su odma zavrsili sve oni ce ostaviti taj deo i jedan deo dvorista ce biti kao u Parizu a drugi deo kao da je rat.Svako ko hoce moze da udje da pogleda radovi se planiraju od ulice Vere Pavlovic do trafo stanice u delu izmedju Lasla Gala i Vojvodjanske i tu staje sve.I umesto da izasfaltiraju jos tih 100metara do kraja i da bude sve sredjeno oni ce ovo da ostave u katastrofalnom stanju a na 5 metara odatle ce sve da sija i da bude novi..Ko je pravio projekat jako je tu pogresio posto je u pitanju jedna celina koja nema fizicki odvojene delove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.