FOTO: Podrška Ukrajini iz Novog Sada poslata kod biste Tarasa Ševčenka

Aktivisti koalicije nevladinih organizacija Građanska Vojvodina i pojedini Novosađani okupili su se ispred spomenika ukrajinskom pesniku i slikaru Tarasu Ševčenku, kao znak podrške narodu Ukrajine.

Prisutni su držali zastave Ukrajine i poslali antiratne poruke, kao i poruke solidarnosti sa svima koji su pogođeni ratom.

Skup je održan nakon značajno masovnijeg skupa podrške Rusiji i napadu na Ukrajinu, koji je održan pre dva dana u Beogradu.

"Najoštrije osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu i pozivamo građane Vojvodine i Srbije da se solidarišu sa ukrajinskom zajednicom u Vojvodini, građanima Ukrajine i građanima Rusije koji protestuju protiv rata zbog čega su izloženi odmazdi vlasti", poručeno je u pozivu pred današnji skup.
 
 
Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Centar građanskih vrednosti Subotica, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Centar za interkulturnu komunikaciju.
  • botovci i penzioneri

    08.03.2022 10:14
    ili strani placenici
    dakle, imate obavezu da se deklarisete kao strani agenti (ruski). nemoj da vas strefi 15 godina prdekane kada se gubernija formira. i ovako ste sami sebe odsekli od ostatka sveta pa dodjete ovde i prosipate svoj otrov samo tako.
    i onda nasli jos par prestravljenih penzionera kojima su u glavu utuvili da se sve ovo radi "za buducnost nase dece". Eno ih po konzulatima po Evropi i svetu i masovno se odricu ove drzave bas zbog te buducnosti.
    Dakle, dragi penzioneri - nadjite ukrstene reci, sah, folklor, setnju po parku i slicno, okanite se aktivizma za ove zlotvore.
  • PurgerNs

    07.03.2022 12:05
    Čiji li su ovo botovi...
    Ko ih plaća...evo nek nam kaže..nek nam kaže maji Neca hejter...Ajde Neco ustani pa nam reci ...
  • Nemanja

    07.03.2022 10:31
    @Nidza
    Sreća pa se onda vozdigla kao smrdija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti