Otvoren Sajam obrazovanja "Putokazi"

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" otvoren je danas u Hali "Master" Novosadskog sajma.

Izlagači će predstaviti više od 500 obrazovnih profila i time pomoći učenicima u izboru za upis u srednje i više škole i na fakultete. 

Tokom dva dana Sajma obrazovanja, srednjoškolci će imati priliku da se upoznaju sa ponudom ustanova visokog obrazovanja, a pored toga i da prisustvuju predavanjima Gregora Mohorčića o državnoj maturi koja su namenjena učenicima drugog razreda srednjih škola, jer će je upravo oni prvi polagati.
"Ovo je prilika da učenici osnovnih i srednjih škola steknu širu perspektivu u pogledu izbora obrazovne životne staze, da se upoznaju sa idejama i prepoznaju mogućnosti koje će njima biti važne, nekome i sudbinske kada se nađu na prekretnici – gde se valja odlučiti kuda i kako dalje", rekao je pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš prilikom otvaranja.
 
Prema rečima pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Zorana Miloševića, Sajam obrazovanja je prilika da se predstave naši naučni uspesi kroz unapređenje praktične, privredne aktivnosti, ali i utkanost u moderne akreditovane studijske programe fakulteta i visokih škola.
 
  • Zemlja čudesa

    10.03.2022 12:37
    @Jovo
    Nema ništa od toga... Čim budu morali da rade odmah će postati opozicija.
  • Јово

    10.03.2022 07:01
    Треба ове сендвичаре образовати, проће и ово једнодневно кампањско-сендвичарско-бусовско образовање, а након тога нешто морају научити да раде, џаба им диплома!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.