Urbanizam: Uvek smo bili otvoreni prema građanima, kulminirale uvrede prema našim zaposlenima

Novosadski "Urbanizam" izrazio je "oštar protest i osudu aktivnosti povodom vređanja zaposlenih" u ovom javnom preduzeću mesecima unazad, a za šta terete ekološke aktiviste i nevladine organizacije.
Urbanizam: Uvek smo bili otvoreni prema građanima, kulminirale uvrede prema našim zaposlenima
Foto: 021.rs

U preduzeću poručuju da su uvrede kulminirale na poslednjoj javnoj sednici nakon uvida u GUP, gde je zaposlenima prećeno.

"Vrhunac uvreda su da će zaposlene 'tražiti po stanovima' i da 'paze kako idu ulicom', kao i uvrede upućene zaposlenima sa posebnim potrebama izrečene na sednici i kasnije na društvenim mrežama. Zbog svega navedenog velika je sumnja u njihove dobre i časne namere, kao i iskrenu brigu za grad, koju stalno navode kao prioritet", navodi se u saopštenju "Urbanizma" objavljenom na sajtu preduzeća i koje je, prema saznanjima 021, stiglo i na adrese desetine medija, ali ne i našeg portala.

Preduzeće je, kažu u "Urbanizmu", uvek bilo otvoreno prema građanima.
 
"Više od 35 godina svi stanovnici Novog Sada u mogućnosti su da se usmeno informišu o važećim planskim dokumentima. U skladu sa propisima u postupku javnog oglašavanja planskih dokumenata, obrađivači plana dostupni su zainteresovanim građanima. Iako važeća regulativa nije na to obavezala, održavaju se javne prezentacije aktuelnih planskih dokumenata, kao i njihovo prezentovanje u mesnim zajednicama. Iako je nesporan kredibilitet i stručnost ljudi koji rade u JP 'Urbanizam', samozvani eksperti, bez ijednog urađenog plana, bez ijednog dana iskustva u oblasti urbanizma, koji se u našim prostorijama ponizno pojavljuju samo kada treba da rade u cilju povećavanja broja kvadrata na njihovim sopstvenim parcelama ili na parcelama njihovih investitora, ne propuštaju priliku da u javnosti na najprimitivniji mogući način upute uvrede našim zaposlenima", navodi se u saopštenju.
 
Rukovodstvo poručuje da svi zaposleni "stručno i časno rade svoj posao i nisu dužni da trpe ničije uvrede, pa ni vređanje 'ekoloških aktivista'". Kako se navodi, biće primorani da svim pravnim sredstvima omoguće nesmetano obavljanje poslova u cilju podizanja kvaliteta životne sredine i kvaliteta života svih stanovnika.
 
"Na kraju, i zaposleni u JP 'Urbanizam' su građani ovog grada, koji baš iz tog razloga ulažu maksimalne napore da se u oblasti za koju su zaduženi ostvari maksimalan kvalitet", zaključuje se u saopštenju "Urbanizma".
 
Podsetimo, sinoć je ispred sedišta Gradskog odbora Srpske napredne stranke održan protest zbog privođenja trojice aktivista Omladinsko-studentske akcije (OSA) nakon sednice Komisije za planove, a na kojoj su izbili neredi tokom diskusije o budućem Generalnom urbanističkom planu za Novi Sad do 2030. godine.
 
Grupa aktivista, među kojima su bili i privedeni Srđan Đurić, Brajan Brković i Mladen Cvijetić, razvukla je transparent "GUP je glup", bilo je nadvikavanja i dobacivanja, a situacija je naročito eskalirala nakon paljenja pirotehničkih sredstava. 
 
Sednica je prekinuta, a još uvek nije poznato kada će biti nastavljena.
  • stane

    13.03.2022 14:44
    urbanizam
    Gradnjom u ovom gradu se bavim od 1966 godine pa smatram da mogu da kazem i svoje glediste na ovaj problem. Urbanizam i pored dobrih urbanista koji rade u Urbanizmu, jer su isti nosioci mnogih nagrada za urbanizam, se ne realizuje po tim planovima koji su stručno iurađeni, nego seuvek nađe neki "urbanista" podržan iz politikih krugova koji iz svojih sitno soptevničkih interesa promenu taj projekat i radepo svom. neka se napravi analiza urađenih projkata sa realizovanim, ali interesi moćnika kao npr Aleksandar, Galensi josmnogi drugi to izmenu i tako dobijemo onu rugobu preko puta poste u ul. Kralja Petra zaklone se zgrade koje nece videti ni sunca ni meseca i jos mnogo primera bi se moglo navesti, te je to razlog ovog nezadovoljstva geađana.
  • ZB

    12.03.2022 19:40
    Bez komentara...
    Haos proiveden na novoj detelinari, podbari... ono skr avljenje i gazenje svih pravila u izgradnji i prava na pogled izgradnjom one kulcine u bul.Kealja Petra i i jos stotine drugih primera mi daju apsolutno pravo da vas smatram korumpiranom stokom pa bili vi i akademici doktori inzenjeri stakog. Oko ovog vise nemamo sta da raspravljamo. U istili ste grad a i dalje ga unistavate. Kulturan svet ne upire prstom, medjutim kad imas posso s stokom moras se spustiti na njen nivo drugacije ne razume...
  • Komentator

    11.03.2022 11:14
    @Национале
    Evo ga još jedan komentator :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti