Raskrsnica kod Najlona će još morati da sačeka semafor - ni treći tender nije uspeo

Postavljanje semafora kod Najlon pijace moraće još da sačeka jer ni treći tender za izvođača radova nije uspeo, saznaje 021.rs.
Raskrsnica kod Najlona će još morati da sačeka semafor - ni treći tender nije uspeo
Foto: 021.rs
Kako se može videti iz odluke o obustavi Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), jedini ponuđač na tenderu nije dostavio ispravnu dokumentaciju. Ono što je posebno zanimljivo je to što se isti ponuđač javio i na prethodna dva (neuspela) tendera, ali oba puta posao nisu dobili jer su tražili više novca za radove od procenjene vrednosti i sume koja je za to predviđena u budžetu.

Naime, ponudu je na ovom trećem tenderu dostavila samo grupa ponuđača u sastavu "Montop pro", JKP "Put", "Gratel" i "Geoada" iz Novog Sada. Oni su ponudili da za 17.110.698,42 dinara, što je za oko 10.000 dinara manje od procenjene vrednosti tendera bez PDV-a i rokom od 60 dana, sagrade saobraćajne površine i semafor na raskrsnici ulica Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma. Mada su bili u skladu sa sumom u budžetu, ovaj put su odbijeni jer su u obrascu strukture cene naveli samo jedan komad svetlosne signalizacije, a UGZI je tražio osam. 

Ovo je treći put da tender nije uspeo. Prethodna dva puta nabavke nisu uspele jer su ponude istih firmi bile skuplje od procenjene vrednosti i to prvi put za oko milion, a potom skoro milion i po dinara. UGZI je vrednost nabavke za treći tender povećao sa 15,5 na 17,1 milion dinara, ali sada, kako se ispostavilo, isti ponuđači nisu dobro pripremili dokumentaciju iako su se uklopili u sumu.
 
Podsetimo da se o postavljanju semafora na uglu Temerinske, Ulice dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma na Vidovdanskom naselju, gde je trenutno samo pešački prelaz pred sam ulaz na Najlon, govori od 2018. godine kada je rađen projekat. 
 
Semafore je potrebno postaviti jer, kako se navodi u dokumentaciji, raskrsnica bez semafora predstavlja opasno mesto na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.
 
"Zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta, pijace i otežanog prelaska pešaka, neophodno je raskrsnicu semaforizovati", navodi UGZI.
 
Mada nema potvrde iz gradske uprave, za očekivati je da će u narednim nedeljama i četvrti put biti raspisan tender za iste radove.
  • Srki

    18.03.2022 21:22
    Slavko
    Poštovani gospodine Slavko, mi sa Klise znamo pravopis, a Vi gospodine se "ni ne" trudite.
  • Slavko

    17.03.2022 21:26
    Klisa je selendra tamo svakako ni ne poštuju semafore.
  • Dejan

    17.03.2022 12:45
    Dil
    Naj veci priblem su prokleti mini marketi i pekare koji nicu gde god stignu,onda razne godpodje i pemzioneri idu da kupuju svakojake stinice, tu sedi srz priblema saobracaja u NS ! Zemare naravno uzmu svoj masan dio,srbistan kroz pdv svoje a vi narode se guzvajte u gradu,buka,smog i ostalo. Grad NS postao grad semafora !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti