VIDEO: "Soko" stigao u Novi Sad za 33 minuta, Vučić i Orban zajedno na putovanju

Brzi voz "Soko" koji je iz Beograda krenuo u 11.20, stigao je u Novi Sad u 11 sati i 53 minuta.
VIDEO: "Soko" stigao u Novi Sad za 33 minuta, Vučić i Orban zajedno na putovanju
Foto: 021.rs
U vozu su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. Iako je polazak voza najavljen za 11 sati, krenuo je oko 11.20.
Građani su se u velikom broju okupili na Železničkoj stanici u Novom Sadu, kako bi dočekali voz. Oni su kako ispred, tako i unutar Železničke stanice, a "doček" voza možete prati i uživo na našoj stranici.
 
Voz je dočekao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Dabldeker kompozicija sa četiri vagona krenula je posle časova i u promotivnoj vožnji brzom prugom od Beograda do Novog Sada prevezao ukupno 270 putnika, među kojima su predsednik Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. 
 
 
Čast da upravlja vozom "Soko", koji je u bojama zastave Srbije, na prvoj vožnji brzom prugom pripala je mašinovođi Zoranu Đurđeviću. 
 
Železnička stanica u Novom Sadu u potpunosti je rekonstruisana prvi put nakon 1964. godine, kada je i izgrađena. Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Beograd-Budimpešta počeli su 2017. godine - 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i gotovo pola veka od puštanja pruge Beograd-Bar. 
 
Na relaciji Beograd-Novi Sad-Beograd planirano je ukupno 36 polazaka dnevno. Vožnja će, u zavisnosti od broja stanica i tipa voza, trajati od 36 do 57 minuta. 
 
Po pet polazaka imaće "intercity" voz koji će stajati samo na stanici Novi Beorgad. Putovanje traje 36 minuta. Po četiri polaska imaće "ekspresregio" voz, na kome isto saobraća "Soko", stajaće na sedam stanica, a vožnja će trajati u proseku 48 minuta.
 
Štadlerove elektromotorne garniture, koje su na srpskim prugama od pre nekoliko godina, imaće po devet polazaka na "regio" liniji, stajaće na 11 stanica a putovaće se prosečno 57 minuta.
 
U promotivnom periodu cena karte biće 300 dinara za polaske od Beograda do Novog Sada, dok deca do sedam godina ne plaćaju kartu.
 
Od nedelje, putnici će moći od Beograda do Novog Sada da osete prednosti brzih pruga, a sudeći prema najavama, ovako će se od 2025. godine putovati i do Budimpešte i drugih evropskih gradova.
  • Hak Backi Sokolac

    22.03.2022 09:26
    Bravo za nase vodje
    Klanjamo se nasim predsednicima. Eh, kad bi mogla pruga da skrene od Backe Topole prema Staroj Moravici, onda ne bi trebali autobusi da voze pristalice. Mi volimo nase predsednike Aleksandra i Orbana. Jednako
  • Novosadjanka

    22.03.2022 09:03
    Orban i zastava
    Možda ćemo u Madjarsku bez pasoša , kako je krenulo, hahahhahaha! Možda Čanak više zna!?
  • Zbunjena

    22.03.2022 07:27
    A što je bio Orban? Msm ovo je BG-NS posle tri godine, nema voza do Mađe. Al zato ima mađarska zastava ispred ž stanice. Zastava Vojvodine nema. I koliko je, ono, 2+2?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti