U planu još dva semafora u Petrovaradinu, Beogradski kej treba da dobije čak četiri

Grad je raspisao tendere za projektovanje još dva semafora na Beogradskom keju, kao i za po još jedan u Račkoj i Preradovićevoj ulici u Petrovradinu, saznaje 021.rs.
U planu još dva semafora u Petrovaradinu, Beogradski kej treba da dobije čak četiri
Foto: 021.rs

Na ove četiri lokacije, gde već postoje pešački prelazi preko saobraćajnica, planira se postavljanje semafora kako bi se povećala bezbednost pešaka i biciklista. 

Kako se vidi iz obrazloženja u tenderskoj dokumentaciji, Preradovićeva ulica je državni put (IIA-100) i jedna je od glavnih gradskih magistrala, tako da je zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta i pešaka potrebno semaforizovati postojeći pešački prelaz na uglu sa Ulicom Franje Štefanovića. Na ovoj lokaciji je već postavljen privremeni semafor koji će biti uklonjen kada se ovaj projekat realizuje. Za izradu dokumentacije u budžetu je previđeno 750.000 dinara bez PDV-a.

Drugi semafor u Petrovaradinu će biti postavljen na uglu ulica Račkog i Dinka Šimunovića, a UGZI za njegovo postavljanje u javnoj nabavci navodi iste razloge zbog kojh se radi semaforizacija u Preradovićevoj. Procenjena vrednost tendera je 833.000 dinara. 
 
Raspisan je tender i za izradu tehničke dokumentacije za postavljanje semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnicama Beogradski kej - Miloša Bajića i Beogradski kej - Dunavska. Na ovim lokacijama na Keju već postoje prelazi, a sada će dobiti nove semafore i uređenije prelaze. Procenjena vrednost nabavke je 1,2 miliona dinara bez PDV-a.
 
Podsetimo da ovo nisu jedini semafori koji se planiraju na Keju, jer je polovinom februara UGZI ugovorio izradu dokumentacije za postavljanje semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnicama Beogradski kej - Marka Miljanova i Beogradski kej - Episkopa Visariona. Posao je dat grupi ponuđača koji su i dostavili jedini ponudu, "GMP Gramont-NS" i "Geopanonija" iz Novog Sada i "Šidprojekt" iz Šida. Oni će u roku od 120 dana izraditi dokumetnaciju, a Grad će tu uslugu platiti 1.494.000 dinara sa PDV-om.
  • Ja

    22.03.2022 18:23
    Ma na svakih 50m staviti semafor i lezezi prede. Gde god se pretrcava ulica tu staviti semafor.
  • Mare NN

    22.03.2022 11:13
    Kad je bal...
    Predlazem gradskoj vlasti,da stavi jedan semafor kod mene u stanu na uglu spavace sobe i hodnika,kao i kuhinje i kupatila,velika je frekvencija saobracaja. I jos jedan pesacki semafor kod frizidera
  • Комша

    22.03.2022 00:24
    Немам ништа против ако их ускладе. Дакле нормалном брзином и ухвати се зелени талас.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti