"Vremeplov ili detektor metala"? Poznato šta su "portali" na bicikličkim stazama u Novom Sadu

Konstrukcije koje se postavljaju na biciklističkim stazama širom Novog Sada, a koje podsećaju na portale, zapravo su dvostrani digitalni časovnici.
"Vremeplov ili detektor metala"? Poznato šta su "portali" na bicikličkim stazama u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navode u PR službi Grada, ovaj tip časovnika predviđen je na osam lokacija na biciklističkim stazama.

"Portali" će se naći na Bulevaru Evrope (kod hotela Šeraton i kod raskrsnice sa Ulicom Radomira Raše Radujkova), na Futoškom putu (kod Satelitske pijace i kod Futoškog parka), na Bulevaru oslobođenja (kod tržnog centra Promenada), na Beogradskom keju (kod parka kod Rektorata i kod ulaska na Štrand), kao i na petlji ispred Varadinskog mosta na Bulevaru Mihajla Pupina.

Sa spoljne strane rama na svim ovim lokacijama biće montirana pumpa za bicikl, kompresor sa potrebnom opremom za naduvavanje guma.
 
Drugi tip dvostranih digitalnih časovnika postavljen je na dve lokacije (kod hotela Park i na Trgu Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici).
 
Takođe, na četiri lokacije postavljeni su i četvorostrani digitalni časovnici - kod Železničke stanice, na autobuskoj okretnici u Fruškogorskoj ulici, kod Spensa i na ulazu u kampus (strana Bulevara cara Lazara).
 
Ovi digitalni časovnici postavljeni su u okviru projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture".
 
Za nabavku i ugradnju elemenata vizuelne komunikacije opredeljeno je 224.871.469 dinara, a osim digitalnih časovnika predviđene su i novoobeležene pešačke staze, table dobrodošlice, plan grada Novog Sada, putokazi, nove table sa nazivima ulica, informativne table za hotele, Trg jarbola, i drugi.
Kako je pisala Novosadska biciklistička inicijativa, kada su se pojavili dvostrani digitalni časovnici na biciklističkim stazama Novosađani su iznosili razne pretpostavke.
 
Neki su sumnjali da je reč o bilbordima za predizbornu kampanju, drugi su nagađali da je u pitanju naplatna rampa. Pretpostavljalo se i da je reč o meračima brzine, a kako je NSBI navela, oni "optimističniji su se nadali teleportu do drugog kraja grada".
 
Na Instagram stranici Radija 021.rs kreativni Novosađani su pretpostavljali i da je reč o vremeplovu, portalu do nove dimenzije, nadvožnjaku, detektoru metala, pa i parkingu za ptice.
  • Cv

    26.03.2022 00:04
    Digitalni satovi - bicikl.staz
    Bar da se neko pametan sjetio da napiše "Pazi na pešake"
    Divno je imati ove staze,ali satovi su apsolutno nepotrebni !!!! Pumpe možda, vidićrmo dokle će da rade...
    Molila bih se sve bicikliste da malo obrate pažnju kojom brzinom voze i da je potrebno da ponekad obrate pažnju na pešake koji izlaze na šetalište, posebno kod Djačkog igrališta i Glavnog ulaza na Štrand. Veoma neki brzo voze, posebno noću,i ranim jutrom i to porodično ili mladi u grupama!!!Više puta sam mogla baš od biciklista da nastrada,briga ih nije što želim na pešačko šetalište.
    Bolje da ste na ta mjesta izlaza postavili semofore, ili barem upozorenje"Pazi pešaci" ili barem znak"Izlaz za pješake"
    O bahatim rolerašima da ne govorim
  • :)

    24.03.2022 16:10
    @Nsadjanin
    “..nego 2 miliona eura za 8 digitalnih casovnika i 8 kompresora za naduvavanje guma?”

    Nemoj tako, dodaj još 49 jarbola u Limanskom parku, od kojih ne možeš prolaziti….
    :))))
  • GoXI

    23.03.2022 12:37
    Mogli su....
    za tih 2 miliona evra napraviti neku stambenu jedinicu za neku sirotinju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti