Počela izgradnja sportskog kompleksa u Futogu, evo šta će sve imati osim bazena

Počela je izgradnja sportskog kompleksa u Futogu.
Počela izgradnja sportskog kompleksa u Futogu, evo šta će sve imati osim bazena
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće zatvoreni olimpijski bazen 50h25m, zatvoreni mali (dečiji) bazen 25h7m, otvoreni sportski tereni (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.
Objekat zatvorenog bazena je pravougaonog oblika, dimenzija 78m h 45m, visine 18m, biće natkriven drvenom krovnom konstrukcijom lučnog oblika. Spratnost objekta je P+1, ukupne bruto površine 5.065 m2. Površina prizemlja iznosi 3.578 m2, dok je površina prvog sprata 1.487 m2. 
U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen, dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji. 
 
Na prvom spratu biće smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadžraji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.
 
Kompleks bi trebalo da bude gotov do novembra 2023. godine, a novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.
 
Novi Sad gradnju kompleksa finansira iz kredita od 1,7 milijardi dinara, koji je uzet krajem prošle godine, s tim da je grejs period dve godine. 
 
Bazen će graditi grupa ponuđača koju predvodi kompanija "Koto" iz Beograda, koja će uraditi 61 odsto svih poslova. U poslu učestvuju i "Alex E&C", "Pars", "Elita-cop", "ConnectIT" iz Beograda, te novosadska preduzeća "Elsing group", "AG institut" i "Art Group Energy".
  • Duška

    25.03.2022 09:03
    Lepo
    Gradi se bazen a veliki deo Futoga nema kanalizaciju . Extra
  • lazni Dimitrije

    23.03.2022 10:17
    Dva bazena, sest terena itd...
    Ovo ce svecano otvarati bar deset puta.
  • Salajčan

    23.03.2022 08:51
    ?
    Jako lepo. A zašto Salajka nemože da dobije makar davno obećano šetalište pored kanala DTD .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti