GSP u stisci s vremenom, daje 20 miliona dinara za fiskalizaciju

GSP je u stisci s vremenom da se fiskalizuje do 1. maja, do kada je rok, jer je tek sada raspisao tender za nabavku neophodne opreme i softvera u vrednosti od 20 miliona dinara bez PDV-a.
GSP u stisci s vremenom, daje 20 miliona dinara za fiskalizaciju
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, gradski prevoznik u javnoj nabavci traži od ponuđača da oprema i softver budu testirani, funkcionalani i implementirani najkasnije do 1. maja, pri čemu je rok za dostavljanje ponuda 18. april.

Dakle, ako tender uspe i ugovor se potpiše odmah i momentalno stupi na snagu, ponuđač bi u najboljem slučaju imao rok od 11 dana da sve uradi i da gradski prevoznik bude spreman 1. maja da izdaje fiskalne račune.

Kako se vidi iz tenderske dokumentacije, GSP traži firmu koja će izmeniti uređaje koji se koriste u NSsmart sistemu elektronske naplate kako bi ubuduće mogli da izdaju i štampaju fiskalne račune i da iste šalju poreskoj upravi, što je predviđeno Zakonom o fiskalizaciji.
 
Ovo podrazumeva da se preradi 260 komada uređaja koji se nalaze u autobusima i koji služe za prodaju karata. Na isti način treba prilagoditi 35 setova kontrolorske opreme kako bi se prilikom izdavanja dopunske karte štampali fiskalni računi i potom slali poreskoj upravi. Tenderom je predviđeno da se izmeni i 20 uređaja na kioscima koji služe za izdavanje kartica i produžavanje mesečnih i godišnjih karti i druge naplate, a isto treba uraditi i sa opremom u NSsmart centru i na šalteru 18 autobuskih stanica gde se naplačuju posebne karte.  
 
Uz novu opremu ili prepravku postojeće, treba da se obavi i dorada postojećeg softvera NSsmart sistema elektronske naplate u svim tim aparatima, kao i da se zatim preradi portal na kome se prodaju mesečne pretplatne karte za pravna i fizička lica. 
  • Pera

    24.03.2022 22:50
    Nesto tu ne stima, gradski i prigradski saobracaj su oslobodjeni fiskalizacije. Medjugradski mora da izdaje fiskalne racune.
  • kad ono

    24.03.2022 10:46
    Kad ono, tačno jedna firma će da ima tačno sve što su hitno tražili po hitnom tenderu. I ne, nikako ta jedna firma neće biti batkova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti