Danas Novosadski polumaraton, učestvuje više od hiljadu trkača iz zemlje i regiona

Više od hiljadu trkača iz zemlje i manjim delom iz inostranstva startovaće danas, 27. marta, sa Trga slobode u 11 časova, kada se označi početak 29. Novosadskog polumaratona.
Danas Novosadski polumaraton, učestvuje više od hiljadu trkača iz zemlje i regiona
Foto: Pixabay
Pored glavne trke, od 21 kilometar, učesnice i učesnici će imati priliku da trče i kraće staze od 10 i pet kilometara, dok je za one mlađe, osnovce i srednjoškolce, kao i bebe, takođe organizovan sportski program. 
Dimitrije Dolga iz Novosadskog polumaratona istakao je da se prijavilo više od hiljadu učesnica i učesnika, od čega oko 500 na polumaratonsku trku. On je dodao da učestvuje i nekoliko desetina stranaca, uglavnom iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije. 
Dolga je objasnio da će se trke osnovaca i srednjoškolaca održati isključivo u pešačkoj zoni. Takođe, za učesnike trka organizovana su dva mesta za okrepljenje na stazama i jedno na cilju.
 
Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić rekao je da 50 volontera ove organizacije pomaže i biće raspoređeno tokom trke. 
 
Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Beogradskim kejom.
  • P

    28.03.2022 08:03
    Divno
    Divno je bilo gledati parkirana kola na kamenickom putu uz tvrdavu na zelenoj povrsini tablice iz citave Srbije vole svoju zemlju!
  • Zatvorena

    27.03.2022 11:25
    A gde ti je kapa?
    Trcite gde god hocete ali ne mozete da zabranjujete drugim ljudima da odu negde po lepom danu. Sto ne trcite po sumi? Ubedljivo najgore su automobilske trke, ti smatraju da imaju pravo da celom gradu ceo vikend uskrate pravo da odu u prirodu. To je najcesce vikend kad treba brati visnje na vikendici. Siledzije!
  • Garica

    27.03.2022 09:51
    Namćori
    Gledam komentare, mahom se bune ljudi što će saobraćaj biti zatvoren u NEDELJU, od valjda 10 do 13 časova?!? Pa baš u to vreme treba da se vozikaju? Umesto da su srećni što će ovu manifestaciju moći da posmatraju sa svojih prozora, balkona ili da išetaju do trase, koja im je "pod nosom" oni kukumavče. Hoće li im trka pokvariti nedeljni ručak? "Nezgodi ne ugodi"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.