VIDEO: Grad uklanja opasne ljuljaške nakon pisanja 021.rs

Gradska vlast je nakon pisanja 021.rs saopštila da će ukloniti opasne ljuljaške sa svih lokacija u Novom Sadu.
VIDEO: Grad uklanja opasne ljuljaške nakon pisanja 021.rs
Foto: 021.rs

Nekoliko sati nakon što smo objavili da Grad nije odgovorio na pitanja o incidentu u vezi sa pucanjem lanca ljuljaške u parku kod Muzeja Vojvodine, iz Gradske kuće su saopštili da će, dok ne nađu rešenje za oštećenja koja prave huligani, ukloniti sve ove ljuljaške iz Novog Sada.

Podsetimo, našoj redakciji javili su se građani koji su prijavili da je pukao lanac ljuljaške i da je tom prilikom jedno dete povređeno, što nismo uspeli da potvrdimo, ali na licu mesta smo pronašli oštećenu ljuljašku, dok je na drugoj stajao natpis da je korišćenje opasno.

Takođe, dok je 021.rs prethodnih dana čekao na odgovore iz Grada o incidentu, građani su nam javili da nedavno postavljene crne ljulajške nestaju iz svih delova grada i o tome više čitajte OVDE.
 
 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije u poslatoj informaciji za 021.rs navodi da su oštećenja posledica delovanja huligana. 
 
"Stručne službe su sa navedenim problemom i urgentno su preduzete potrebne mere u cilju njegovog rešavanja. Izvođač radova je odmah po prijavi izašao na teren i izvršio demontažu predmetne ljuljaške. Ustanovljeno je da je do oštećenja došlo usled vandalskog ponašanja pojedinaca, koje se dešava ne samo na ovoj, već i na drugim lokacijama. Prema rečima svedoka, u večernjim i noćnim časovima na ljuljašku se penju po tri i više osoba odjednom i skaču po istoj, što je i dovelo do oštećenja veznih elemenata (inače visokog kvaliteta i velike nosivosti), zbog čega je došlo do incidenta. Smatrajući da su ovi rekviziti veliki izazov za pojedince sklone vandalizmu, uklonjene su ljuljaške i sa drugih lokacija, dok se ne pronađe adekvatno rešenje, odnosno optimalna ograničenja koja bi smanjila mogućnost ponavljanja ovakvih nemilih događaja", navode iz UGZI-a
 
Iz ove Uprave su dodali i da je ljuljaška u parku kod Muzeja Vojvodine, kao inovativni element i deo vizuelnih komunikacija, postavljena u okviru projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture".
 
Ljuljaška se pokidala i u parku kod Medicinske škole
 
Novosađani su u međuvremenu 021.rs poslali i fotografije sa pričom o sudbini iste ljuljaške u parku kod Medicinske škole.
 
Kako su nam preneli, montaža ljuljaške u Cara Dušana je trajala dva meseca i kada je konačno završena, pokidala se nakon sedam dana. 
Foto: D.J.
Građani dodaju da su posle dve nedelje došli radnici koji su nasuli zemlju na rupe, a na drugom mestu krenuli da kopaju, verovatno za novu ljuljašku. Prema njihovim rečima, na novom mestu gde se kopalo ništa nije postavljeno i sumnjaju da sada sve stoji zbog incidenata o kojima je 021.rs pisao.
  • Jeremija

    29.03.2022 18:11
    Nije problem ni u lancima ni u ljuljaskama, problem je u nama. Vodio sam dete na tu ljuljasku od 3 godine, problem je sto dodje 6 tinejdzera i svi sednu da isprobaju koliko moze ljuljaska da izdrzi. Problem je u vaspitanju, ko ne bude cuvao nece ni imati
  • Bojan

    29.03.2022 09:11
    @Сремац

    I meni je muka od džibera kojima je svako domaće go*no po meri, ako ti je slatko jedi ga u tišini.
  • Сремац

    28.03.2022 20:13
    СТРУЧЊАЦИ
    Каже неки "aufiderzen" да су у западној Европи дебљи ланци...иди човече у ту западну Европу на боље и дебље ланце и пусти нас да се љуљамо и изубијамо на нашим танким ланцима.Више ми је мука од тих којима је све туђе боље него наше.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.