VIDEO: Aktivisti najavili krivičnu prijavu za organizovani kriminal zbog izgradnje "kineskog mosta"

Ekološki aktivisti najavili su da će zbog izgradnje novog mosta podneti krivičnu prijavu, kojom će biti obuhvaćen i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
VIDEO: Aktivisti najavili krivičnu prijavu za organizovani kriminal zbog izgradnje "kineskog mosta"
Foto: 021.rs
"Izgradnja četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu počela je kriminalnim i koruptivnim radnjama i zbog toga će u ponedeljak biti podneta krivična prijava za organizovani kriminal kojom će biti obuhvaćen i ministar koji je potpisao komercijalni ugovor sa kineskom kompanijom CRBC", poručeno je sa današnjeg performansa "Cirkus zvani most bez dozvole", koji su ekološki aktivisti organizovali u Sremskoj Kamenici, na gradilištu mosta.

Članica organizacije "Svet i Dunav" Daniela Stojković izjavila je da je, u skladu sa odlukom Bernske konvencije, neophodno uvesti moratorijum na sve radnje i predradnje na izgradnji ovog mosta, ali da se na levoj obali Dunava, na Šodrošu, već odvijaju radovi koji su "potpuno u neskladu" sa propisanim uslovima zaštite.

"Snimili smo i imamo dokazni materijal koji svedoči o tome, snimili smo ispuštanje nafte u Dunavac, možete da zamislite šta to znači za živi svet. Nećemo dozvoliti da se ovoliko netransparentnosti i kriminala dozvoli da bi se sproveo, mi se nadamo, nedosanjani san čoveka koji je takozvani gradonačelnik Novog Sada. Mi ga već duže vreme ne priznajemo kao takvog jer on isključivo štiti interese uskog kruga ljudi i interese svoje stranke", kazala je Daniela Stojković.
 
 
U Novom Sadu je 19. marta potpisan komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova "na izgradnji obilaznicе oko grada sa mostom preko Dunava".
 
Ugovor su potpisali ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić i predstavnik Ambasade Kine u Srbiji Džang Sjaojuan. 
 
"Ono što smo saznali prošle subote jeste činjenica da je osnovna cena od 135 miliona evra podignuta na 170 miliona. I dalje je nejasno ko će plaćati kredit od ove kineske državne banke koji je uslovljen time da je ceo posao poveren kineskoj državnoj firmi CRBC", rekla je Daniela Stojković i dodala da je ta kompanija "na crnim listama zbog koruptivnih radnji širom sveta".
  • Bojan

    27.03.2022 11:38
    Ala su se raspomamile botine iz galensovih garsonjera, svi se vraćaju na suv lebac kad ovo ne prođe.
  • Ratko

    27.03.2022 10:42
    Neko je pomenuo frilensere,ja porez placam unapred jer sam odgovorna osoba a kome porez smeta neka ode u drzave gde se porez neplaca....
    Videce slikovito tu razliku.
    Lepo ste se prosetali, lep dan, samo me zanima ko moze da ospori gradnju novog mosta, cija to komisija moze da ospori.
    Tracite svoje vreme a mogli ste organizovati nesto stvarno koristno za nasu prirodu I okolis.
  • Milena Dragicevic

    27.03.2022 10:22
    Kad budete zivljeli kao ja na B.Evrope gde nikad nema Policije, gde motoristi jurcaju 200 na sat cim padne mrak bez ijedne kontrole gde sad mislite da nam prolaze kamioni i promet gde kad se useli 900 stanova kod Lidla i jos ce da grade da vas pitam koji ce krljanac koje nasilje i tucnjave da budu zbog prometa i ovih sto svakim danom krse osnovna pravila na istom skretajuci sa 3 trake na Futosku a postoji samo 1.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.