Balaševićevi stihovi i u Ukrajini: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima

Predstavnici kulturno umetničkog društva iz Mirnograda raširili su transparent sa stihovima pesme "Samo da rata ne bude" Đorđa Balaševića.
Balaševićevi stihovi i u Ukrajini: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima
Foto: 021.rs

Fotografiju iz Donjecke oblasti podelio je sin preminulog kantautora Aleksa Balašević, navodeći da im je "grupa kulturno umetničkog društva slovenske duše koju čine pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine" poslala fotografiju uz naslov "naša prosta duša slovenska".

 

 

 

Na transparentu je fotografija Balaševića, uz stihove "samo da rata ne bude, ludila među ljudima". 



"Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvezde iz cele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali... Bože pomozi", naveo je Balašević.
 
 
Đorđe Balašević je antiratnu himnu "Samo da rata ne bude" objavio kao singl 1987. godine, a našla se i na kompilacijskom izdanju iz iste godine "U tvojim molitvama". 
  • Dragan

    28.03.2022 19:50
    epazdanebi@sbb.rs
    Za svu nesreću u Ukrajini glavni krivci zapad, na prvom mestu Amerika i Britanije, potom Nemačka i francuska pa onda ostala sitna boranija koja kao slepac sledi Ameriku.
  • Smiljka

    28.03.2022 18:57
    Rat
    I deca u Sarajevu su pevala Djoletovu pesmu Samo da rata ne bude, niko to nije čuo ko je trebao pa su Sarajevo granatirali tri godine.
  • Mamislav Tatić

    28.03.2022 15:47
    ...
    Rus spalio pola zemlje a ovi samo da rata ne bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti