Širi se kompleks Centra za socijalni rad

Kompleks Centra za socijalni rad biće proširen za još dve zgrade od kojih će jedna biti Sigurna dečija kuća i dnevni boravak za decu, saznaje 021.rs.
Širi se kompleks Centra za socijalni rad
Foto: 021.rs

U toku je tender za izbor firme koja će izraditi projektno-tehničku dokumentaciju za ova dva objekta koji će zajedno imati oko 3.000 kvadrata.

Dve nove zgrade će se nalaziti pored postojećih objekata Centra za socijalni rad.

Kako je navedeno, prvi objekat koji će imati prizemlje i tri sprata nalaziće se u produžetku postojeće zgrade Centra, a imaće pasaž u prizemlju koji će voditi ka parkingu, kao i ka Sigurnoj dečijoj kući i ostalim objektima u kompleksu.
 
Nova zgrada Centra će u prizemlju imati veliki hol, kao i šest kancelarija za službe koje rade sa korisnicima dnevnih usluga socijalne pomoći.  
 
Na prvom spratu biće kancelarije za službe koje rade sa odraslim i starim osobama, kao i veza sa već postojećom zgradom Centra za socijalni rad, dok će se na drugom spratu nalaziti prostorije za rad sa decom, među kojima i senzorna soba. Na poslednjem spratu bi bile smeštene kancelarije uprave Centra i konferencijska sala. 
 
Drugi manji objekat, sa podrumom, prizemljem i dva sprata, koristio bi se za potrebe Sigurne dečije kuće i dnevnog boravka za decu iz osetljive kategorije, a bio bi smešten u unutrašnjost kompleksa. 
 
Kako se navodi u dokumentaciji, Sigurna kuća i dnevni boravak bi u prizemlju bili potpuno odvojeni. U dnevnom boravku bi bile prostorije za decu, učionica, trpezarija, kuhinja i toaleti. Na prvom spratu bi bio sličan sadržaj, ali namenjen za Sigurnu kuću, kao i kancelarije za zaposlene. Na drugom spratu će biti smeštaj za 18 korisnika u šest trokrevetnih soba koje imaju kupatilo i odvojen spavaći i radni deo. Centar od projektanta traži da minimalno jedna soba bude projektovana tako da se može prilagoditi osobama sa posebnim potrebama.
 
Tender za izbor projektanta otvoren je do 4. aprila, a procenjena vrednost je 7,5 miliona dinara bez PDV-a.
  • Sneža

    29.03.2022 07:18
    Izolacija korisnika
    Raspored korisnika koji je planiran je izuzetno loš. Dve ranjive grupe dece sa smeštaju na istu lokaciju i time se stvara mogućnost da razmenjuju teška iskustva koja su preživeli i rizike koji su im bili svakodnevica zbog čega i jesu u ustanovama. Dodatno, na takvoj lokaciji iza Centra za socijalni rad oni se izoluju od lokalne zajednice i očiju građana, a postaju još lakša žrtva onima kojima je dovoljno da stanu prekoputa ulice ili u dvorište Centra gde je uvek puno stranaka i čekaju da dok se deca igraju u dvorištu odaberu dete koga da regrutuju za različite vrste eksploatacije. Umesto da ta deca u ovakvim ustanovama uče kako da žive kao obični građani ovo je više priprema za život po različitim odeljenjima zatvora.
  • Marta

    29.03.2022 06:48
    Korupcija!
    Czs je leglo korupcije koje se krije iz svojih ovlascenja i terorise ljude. Kako je moguce da otvore predmet i prime lekarsku dokumentaciju, a da osoba nikad nije bila na pregledu kod lekara jer tog datuma ni nije u zemlji. Pitam se, pitam!
  • Zemlja čudesa

    28.03.2022 23:22
    Mafijaška hobotnica širi svoje pipke? Svaka normalna vlast bi trebalo da ove Centre pozatvara, sve zaposlene provuče kroz istražni postupak, pohapsi one koji zaslužuju i tek onda ih ponovo otvori za narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti