VIDEO Atheist Rap objavio "Pinokijevu baladu": U kome se vidi "zlo egoizma, mitomanije i populizma"?

Čuveni pank rok sastav Atheist Rap objavio je novu pesmu "Pinokijeva balada".
VIDEO Atheist Rap objavio "Pinokijevu baladu": U kome se vidi "zlo egoizma, mitomanije i populizma"?
Foto: 021.rs

Nakon što su na samom kraju prošle godine objavili, prigodno, "Novogodišnju pesmu", u ovim izbornim vremenima objavljuju, još jednom prigodnu, "Pinokijevu baladu", čiji je radni naziv bio "Dicktraitor".

U ovoj pesmi Novosađani pevaju o "wanna be" Hitleru, Staljinu, Putinu i Kim Džon Ilu, koji bi najviše voleo da ga "poštuju i cene kao Tita Maršala". 

Kako objašnjavaju Atheisti, Patološkom Pinokiju, koji je "operisan od svake ljudskosti", loše ide jer poneko u njemu još uvek vidi "zlo kapitalizma, materijalizma, iskompleksiranog primitivizma, karijerizma i egoizma, mitomanije i populizma, militarizma, idiotizma i nacionalizma"...
 
Na kraju, sve se završava žalopojkom koja je upućena samom sebi. 
 
Iako je nastala prošle godine, pesma je snimljena u martu, u Socijala Studios-u. Sastav Radule-Pop-Leki-Acke dobio je pojačanje na gitari - Branka.
 
 
  • Dusan Dzigurski

    18.05.2022 12:56
    Dobra, prava novosadska grupa, oni jos uvek imaju duha i svezine u pesmama. Nadam se da ce prasiti jos dvadeset godina, posle toga neka idu u zasluzenu penziju i uzivaju, zasluzili su.
  • 1:0

    29.03.2022 18:04
    Divno! I dalje imate svežinu, bravo!
    Nego gde nabaviste tolike Pinokijeve naočari ...
    Veliki pozdrav za dr SićVe!
  • Limanac

    29.03.2022 15:57
    Uvek aktuelni
    Bez dlake na jeziku. Samo cepajte drugari i unesite malo muzike u naše pospane duše. Drugarski pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti