Novosađanima dodeljena novčana sredstva za kupovinu bicikla, rok je 5. april

Udruženje "Društvo za promociju prirode Srbije" i građani koji su ostvarili pravo na novčanu podršku u iznosu od 10.000 dinara za nabavku bicikla potpisali su danas ugovor na Novosadskom sajmu.
Novosađanima dodeljena novčana sredstva za kupovinu bicikla, rok je 5. april
Foto: 021.rs

Nakon uspešno sprovedenog Javnog poziva, ove godine je 1.802 građana ostvarilo pravo na novčanu podršku za nabavku novog bicikla.

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović rekla je tom prilikom da je i ove godine zainteresovanost bila velika, a da se prijavilo 8.125 građana.

"Grad Novi Sad je prvi u Srbiji izdvojio sredstva u iznosu od 18 miliona dinara za pružanje podrške građanima za nabavku novog bicikla. Ova aktivnost je u velikoj meri doprinela da se broj biciklista na ulicama Novog Sada poveća sa tendencijom da bicikli u narednim godinama u velikoj meri zamene korišćenje automobila. Grad je u 2021. godini postao bogatiji za 1.604 bicikla. Akcija se nastavlja i u 2022. godini za šta je Grad izdvojio dodatnih 20 miliona dinara. Nakon sprovedenog Javnog konkursa, odabrano je udruženje "Društvo za promociju prirode Srbije" koje realizuje programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla", istakla je Mira Radenović

Ona je dodala da je plan da se ova aktivnost nastavi i u narednim godinama, izdvajanjem dodatnih sredstava.
 
"Povećanjem broja biciklista na ulicama grada, uz ostale mere za pobošanje sveukupnog kvaliteta životne sredine, zajednički možemo doprineti vođenju zdravijeg načina života, smanjenju negativnog uticaja saobraćaja i poboljšanju kvaliteta vazduha", napomenula je ona.
 
Krajnji rok kada građani mogu da kupe bicikl i donesu potrebnu dokumentaciju je 5. april do 18 časova.
 
Podsetimo, prošle godine su, po prvi put, sprovedena ukupno dva ovakva konkursa i dve ture podele subvencija. Ideju za ovakav vid podrške građanima dala je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je zamisao prvo podigla na republički nivo, a potom na lokalu uspela da inicira da prvo Novi Sad, a potom i nekoliko drugih gradova u Srbiji, uvede subvencije za kupovinu bicikla.
  • Pera

    30.03.2022 22:11
    Omladinci su ovo lepo organizovali. Da bi podela bila pravednija, trebalo bi da prijavljivanje traje recimo 10 dana i da se posle izvuce odredjeni broj najsrecnijih. Brizina u prijavljivanju pogoduje programerima koji su verovatno svoje vestine i primenili na ne bas korektan nacin. Grad sledecu put treba da obezbedi da se bicikl moze kupiti u svim registrovanim preduzecima a ne da ogranicava gde se bicikl moze kupiti (iskljucili su internet prodaju).
  • /

    30.03.2022 22:10
    /
    aj nebilovamtesko pomerite sat na ovim novim kapijama
  • G pen

    30.03.2022 21:54
    Bolje ta sredstva da su potrosena na obnovu pocupanog zelenila na Futoskom putu. Sramota od vas biciklista sto ste to dozvolili. Bad sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.