CK13: Mladi huligani napadaju stanare Kineske četvrti

Stanari Kineske četvrti u Novom Sadu u poslednjih mesec dana žrtve su vandalskog nasilja mladih huligana, saopštili su iz Omladinskog centra CK13.
CK13: Mladi huligani napadaju stanare Kineske četvrti
Foto: 021.rs

Kako objašnjavaju, prema rečima stanara, napadi se dešavaju najčešće vikendom u večernjim satima i predstavljaju opasne i rizične situacije po njihovu bezbednost. Vandalske grupe koje broje i do 20 osoba kamenjem razbijaju prozore prostorija u kojima stanari borave, nasilno ulaze u iste, a dolazi i do verbalnih sukoba.

S obzirom na brojnost grupe huligana i na učestalost napada, iz ove organizacije strahuju da se radi o organizovanim napadima sa ciljanim interesom da se stanari Kineske četvrti isteraju iz kompleksa u kojem žive.

"Smatramo neophodnim da nadležni učine sve što je u njihovoj moći da zaštite stanare Kineske četvrti i spreče dalju eskalaciju nasilja nad iovako ranjivim ljudima koji se nalaze u situaciji beskućništva i koji su utočište našli u napuštenim objektima kompleksa nekadašnje fabrike Petar Drapšin", dodaju u saopštenju.
 
Oni pozivaju mlade da svoje frustracije usmere na borbu protiv društvenih nepravdi, da se priključe lokalnim inicijativama za pravedniji razvoj grada i ohrabruju zajednicu da solidarnošću sa ugroženima stanu na put svakoj vrsti.
 
"S obzirom na nedavnu smrt muzičara Kristijana Kostića Blekija na ulici Novog Sada, koji je bio žrtva bezumnog nasilja, ovom prilikom izražavamo zabrinutost i razočarenje zbog činjenice da su upravo mladi nosioci nasilnih praksi prema socijalno i ekonomski ugroženima. Ovo nije incident, već strukturna pojava i rezultat urušenog i dezorijentisanog društva u kom su mladi instrumenti zločinačkih struktura vlasti, i služe reprodukciji sistema patrijahalnog nasilja i socijalne i ekonomske nejednakosti", napominju u CK13.
  • Ingwarr

    01.04.2022 14:40
    Drugovi Organi
    Čim čujem "pustite nadležne institucije da rade svoj posao" znam da se radi o ili čoveku režima, ili botu, ili apsolutno neinformisanoj osobi dobrih namera.
    Institucije Republike Srbije trenutno postoje samo na papiru i ne rade vođene savešću i etikom, već isključivo direktivama sa vrha. Zato tužilaštvo ćuti na najteže zločine, ali ako se zameriete nekome iz garniture, čak i za glupost, uhapsiće vas dok kažete keks.
  • Salt Swamp

    01.04.2022 13:59
    Nek se drogiraju i loču po tem Limanima, samo da ne prelaze kanal ;)
  • Liman 3

    01.04.2022 10:35
    @Limanac
    Nego, kakvo je vreme danas kod vas u Ostružnici?

    Znam, znam da "svi vole" da su s Limana, ali brate, baš se vidi da si daleko...
    Nema veze, mi volimo Novosađane iz svih krajeva Srbije :).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti