FOTO, VIDEO: Karlovčanima otežan prilaz Dunavu zbog brze pruge, dobili lift sa providnim podom

Stanovnicima Sremskih Karlovaca i svima koji se nađu u ovom mestu, od otvaranja brze pruge Novi Sad-Beograd otežan je pristup Dunavu.
FOTO, VIDEO: Karlovčanima otežan prilaz Dunavu zbog brze pruge, dobili lift sa providnim podom
Foto: 021.rs
Da se Dunavu neće više prilaziti na isti način bilo je očigledno već po početku radova, ali je tek otvaranjem pruge postalo potpuno jasno koliko je nova konstrukcija udaljila građane od reke.

Kako su za 021.rs ispričali pojedini Karlovčani, jedan od problema je taj što reci više ne mogu da priđu kada idu vozilom iz centra mesta, nego moraju da se voze tri-četiri kilometra okolo. Pruga se prelazi preko vijadukta, koji je izgrađen nekoliko kilometara dalje od sadašnje raskrsnice i to na izlazu iz samog nesta, u pravcu Petrovaradina.

Za sada nema ni jasnih saobraćajnih znakova koji bi pomogli vozačima, pa se dešavaju lutanja, pogotovo onih koji nisu iz Sremskih Karlovaca, a žele da se opuste uz reku. 
 
Dok vozači moraju da voze nešto duže, pešaci mogu da koriste staru lokaciju kako bi stigli do Dunava, jer je izgrađen pothodnik, koji nije označen putokazima, pa jedino meštani znaju gde je ulaz. Nalazi se u zgradi koja je sagrađena u samom ulazu u Sremske Karlovce i koja bi trebalo da služi za potrebe turističke organizacije i Srpske pravoslavne crkve.
 
 
Posebno problematično je to što je pothodnik prilagođn samo pešacima, dok bicisklisti, motociklisti, osobe u kolicima ili roditelji sa kolicima za bebe ne mogu da ga koriste, jer lift ne radi. Karlovčani se pitaju i šta će biti ukoliko lift proradi i u jednom trenutku nestane struje ili dođe do kvara istog.
 
"Projektantu treba oduzeti dozvolu za rad. Ovo je kriminalno napravljeno, ne znam kako oni misle da ljudi ovde prolaze biciklima ili ukoliko koriste kolica. Imamo kao lift i rampu za osobe sa invaliditetom, ali uopšte ne rade, oni su biciklima ili motociklima guraju dvotočkaše uz i niz stepenice", kaže jedan od stanovnika koji je spuštao skuter niz stepenice. 
 
 
Osim toga što im je otežan prilaz reci, građani se žale i na providni pod lifta. On je od stakla, koji jeste čvrst i može da izdrži težinu, ali je, kažu građani, neprikladno to što svako može da vidi kakav veš neko nosi ispod haljine, suknje...
  • Mici

    09.06.2022 09:00
    Potrošnja
    Kako biste vi to gospodo građani drugačije to projektovali a da uspete potrošiti više novca?

    Ovo je ubedljivo način da se najviše novca potroši!

    VAŠEG!
  • Bojan

    05.04.2022 13:33
    @Sveznajuci

    To što ti tražiš u leksikonu je deo osnovnog obrazovanja, koje ti očigledno nedostaje. A napisao sam da si raspali bot, zato što jesi - jer ko bi drugo mogao da misli da je objašnjenje zašto nesposobnjakovići nešto nisu mogli da urade isto što i dokaz da je to nemoguće uraditi? Inače, otvaranje pruge nas je sve obradovalo, što je i bilo potpuno očekivano kad ti je idioti zatvore na nekoliko godina zbog nesposobnosti da završe posao u roku... A za gradnju mosta ćete se ubrisati kao što ste i za garaže, i oko njih ste se ložili pa ste se razbežali kao miševi čim smo vam pokazali zube - što mi u neku ruku i hoće teško pasti, baš bih voleo da probate pa da se provedete kao bosi po trnju.
  • Sveznajuci

    05.04.2022 12:08
    @bojan
    Necu da se raspravljam oko reci jer nisam mogao da nadjem ni jednu ni drugu u leksikonu pa nemam na osnovu cega da tvrdim sta je tacno.

    I meni je zabavno sto si se ti vratio na fabricka podesavanja i krenuo da me nazivas botom kad sam ti dao objasnjenje zasto nije mogla rampa jer nemas sta drugo da kazes.
    Vi sto nam govorite da nema nista od toga ste isto rekli i za prugu, a vidi sad, mora da vam je jako tesko palo otvaranje. Tako ce biti i za most, samo ne znam hocete li pre ekplodirati od ljutnje kad ga otvore ili od svog tog samouverenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.