Nastavlja se obnova starih fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu nastavlja sa projektom obnove fasada u starom jezgru grada i podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Nastavlja se obnova starih fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Sada su na redu zgrade u Ulici Jovana Đorđevića 1, 5 i 7.

Tender za obnovu fasada ove jednospratnice, kao i dve trospratnice koje se nalaze nedaleko od zgrade Banovine, otvoren je do 4. maja.

Radovi na zgradama u Jovana Đorđevića će prema specifikaciji iz dokumentacije obuhvatiti već standarni obim poslova na obnovi fasada i dela krova koji se izvodio na i drugim zgradama.
 
Zavod u dokumentaciji nije naveo koja je vrednost radova, a inače za 2022. godinu je za sve obnove fasada, računajući i neutrošen novac iz ranijih godina, predviđeno preko 300 miliona dinara. 
 
Ovo je nastavak već započete rekonstrukcije fasada u ovoj ulici s obzirom da su ranije izabrani izvođači radova za objekte u Jovana Đorđevića 3 i 9 u vrednosti od 13,8 miliona dinara sa PDV-om.
 
Za proteklih gotovo šest godina obnavljanja fasada i krovova starih zdanja u podnožju Petrovaradinske tvrđave i u centru Novog Sada računa se da je do sada iz gradskog, pokrajinskog i republičkog budžeta izdvojeno više od 600 miliona dinara, a uređeno je oko 100 objekata.
  • Timotije

    04.04.2022 14:24
    Sve je to po sistemu spolja gladac, a unutra jadac.
  • pajo patak

    04.04.2022 13:55
    obnavljanje fasada
    za skupe pare otprilike svakih dvadeset godina, a temeljna rekonstrukcija nikad. Odavno postoji sintagma: potemkinova sela.
  • R

    04.04.2022 12:43
    R
    Ozgor gladac ozdol jadac! Ceo strogi centar je u rusevinama gospodo! Ovo je obicno bacanje para gradjana gde cese opet neko po obicaju ugraditi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.