Počinju tretmani protiv krpelja u Novom Sadu, u pripremi i prskanje komaraca

Novosadska "Ciklonizacija" sutra i prekosutra počinje s prvim ovogodišnjim tretmanima protiv krpelja.

Tretmanima će biti obuhvaćene uređene zelene javne površine – parkovi, igrališta za decu, prostori određeni za istrčavanje kućnih ljubimaca i šetališta u Sremskoj Kamenici, na Detelinari, Avijaciji, Novom naselju, Limanima, Ribarskom ostrvu i u Petrovaradinu, poručuju u "Ciklonizaciji".

"U drugoj polovini prošle nedelje i početkom ove, naše ekipe uradile su monitoring uređenih zelenih javnim površina i na osnovu rezultata tog monitoringa, odnosno prisustva krpelja, određene su površine koje će biti tretirane u ovom krugu. Paralalno sa monitoringom uradili smo i košenje lokaliteta na Novom naselju i u naselju Sajlovo. Odlično je i što u naredna dva dana, prema prognozama, imamo adekvatne vremenske uslove za izvođenje tretmana, tako da očekujemo maksimalne efekte ove akcije", objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije".

Kako navodi, činjenica je da su krpelji najaktivniji u proleće i na jesen, te će u ovom periodu i tretmani biti češći, ali će se stanje pratiti tokom cele sezone i reagovaće se na svaku pojavu krpelja. 
 
Iz godine u godinu beleži se povećanje procenta zaraženih krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest.
 
Nakon izvedenih tretmana, kaže Aćimović, biće urađena i kontrola njihove uspešnosti, pa će tamo gde za to bude bilo potrebe tretmani biti ponovljeni.
 
Danas su izvedeni i tretmani protiv simulida u potocima na sremskoj strani grada. U toku su i pripreme za početak ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.