Ekološka i humana misija: "Nepobedivi" iz Mozzarta u akciji čišćenja Petrovaradina

Priroda je nepobediva i uzvraća udarac. Zamislite događaj kroz koji je prošlo više od 1.000 ljudi, a okolina je ostala netaknuta…

Na Petvrovaradinu je održan "Invictus challenge by Mozzart", a trka kroz tunele, katakombe i neistražene delove istorijskog zdanja bila je samo uvod u masovnu eko akciju čišćenja tvrđave – Mozzart ECO challenge, koja je na kraju imala i humani karakter.

Kompanija koja je bila naslovni sponzor učestvovala je sa timom "Nepobedivi" i to u oba dela zvaničnog programa. Mozzartovi zaposleni prešli su stazu dugu 7,5 kilometara, sa mnogobrojnim izazovnim preprekama, a potom su učestvovali u sakupljanju smeća, zajedno sa volonterima Invictus-a. 

"Ova ekipa je zajedničnim snagama vratila Petrovaradinsku tvrđavu u prvobitno stanje! U akciji je prikupljeno oko 4.000 flašica pet ambalaže, oko 2.000 limenki i veća količina raznog kartona. Sakupljeno đubre biće reciklirano uz pomoć organizacije 'Čepom do osmeha' i od prikupljenih sredstava biće kupljena pomagala deci kojoj je to najpotrebnije", poručili su organizatori događaja.
 
 
Invictus challenge je proglašen za manifestaciju od javnog značaja za grad Novi Sad, a okupila je više od 1.000 zaljubljenika u adrenalinske izazove. Momci i devojke iz cele Srbije, ali i nešto stariji učesnici, imali su priliku da prođu kroz čuveni tunel "Franca Jozefa" i vide gde je prolazio "Orijent Ekspres", da preskaču zidove tvrđave i testiraju psihofizičke mogućnosti. 
 
  
 
Među njima je bio i veliki broj Mozzartovih zaposlenih, a svi su završili trku. Veliko interesovanje vladalo je i za ECO challenge, što je još jedan dokaz da su ljubitelji ovakvih izazova povezani sa prirodom i da brinu o svom životnom okruženju. 
 
  
 
Naredni Invictus izazov na programu je 11. juna na Štrandu, a treći ove godine 22. oktobra na Fruškoj Gori.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.