Novaković traži vanredne izbore u Novom Sadu: "SNS je u našem gradu izgubila većinu"

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je zahtev za raspisivanjem vanrednih izbora u Novom Sadu.
Novaković traži vanredne izbore u Novom Sadu: "SNS je u našem gradu izgubila većinu"
Foto: 021.rs

Ovakav zahtev stiže nakon jutrošnje izjave gradonačelnika Miloša Vučevića o tome da će tražiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se na jesen organizuju novi parlamentarni izbori, iako ne veruje da će predsednika SNS-a sa tim predlogom složiti.

Novaković je ocenio da je "netipično da se gradonačelnik jednog grada oglašava povodom tema koje izlaze izvan okvira njegovih nadležnosti i realnih političkih okvira". Po njegovim rečima, zbog kupovine glasova, pritisaka na birače i brojnih nepravilnosti na novosadskim izborima, "opozicija grada je juče uputila 24 zahteva za poništenje izbora na 24 biračka mesta".
 
"Ceo Novi Sad je bio svedok brojnih nepravilnosti, koji izbore čine nelegalnim i nelegitimnim. I pored svih očitih grubih manjkavosti novosadskih izbora, SNS je u našem gradu izgubila većinu", navodi Novaković.
Po njegovim rečima, SNS je u Novom Sadu osvojila 36,8 odsto, dok je zbir opozicionih glasova "dimenzioniran na preko 45 odsto".
 
"Zato zahtevamo raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Novom Sadu. Vučevićev predlog da se ponovo raspišu parlamentarni izbori jeste zapravo želja da se preko Vučićevog rejtinga sakrije činjenica da su lokalni SNS i on lično potpuno izgubili poverenje Novosađana. Ako je ostalo i malo morala, pozivam Vučevića da prihvati izazov i omogući izbore za gradski parlament, koji bi objektivno odražavao raspoloženje Novog Sada", zaključuje Novaković.
 
Prethodno danas oglasio se i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić, pozivajući gradonačelnika Miloša Vučevića da ideju o vanrednim izborima najpre realizuje u Novom Sadu.
  • Sambi

    08.04.2022 07:10
    Kada se samo setim kako je solunac nekada dolazio u banovinu i prisilno terao radnike uprave da idu po vojvodini od vrata do vrata,a sada isti ti radnici imaju minimalne plate..Dragi solunac ajde malo sviraj zaista u kontru ovako izgledas kao onaj Canak koji se slizao sa naprednjacima...
  • Jedino

    08.04.2022 05:02
    Ispravno
    Bravo za Novi Sad! Jedino moguce resenje! Cestitke! Od srca! Jos kada bi bilo - nema pregovora!
  • Paor

    08.04.2022 00:57
    Ovaj se šali?
    Ha, ha, ha, a Bora je dobio izbore?
    Naprednjačka koalicija i dalje ima većinu, a po rezultatima bi je dobila i da su lokalni izbori bili u nedelju.
    Ali nažalost tada nisu bili lokalni izbori u Novom Sadu već samoparlamentarni i predsednički, koje je opozicija (ovoj naprednjačkoh vlasti) katastrofalno izgubla.

    P.S.
    Neka se Bora "Borovica" strpi dve godine, kada će imati priliku da pokaže svoju snagu od celih 1-2%, ako izlaznost ne bude veća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti