FOTO, VIDEO: Neuspelo iseljenje u Lasla Gala, stan u posedu firme

U Ulici Lasla Gala 7 danas nije uspeo pokušaj iseljenja osoba iz stana u vlasništvu firme "Forever Infinity", po nalogu izvršitelja, kojima je asistirala policija.
FOTO, VIDEO: Neuspelo iseljenje u Lasla Gala, stan u posedu firme
Foto: 021.rs
Do deložacije nije došlo jer ju je odložio izvršitelj Goran Arsenović, nakon sat vremena konsultacija sa tužilaštvom, policijom, te razgovora sa advokatom vlasnika firme "Forever Infinity", koja je u posedu stana.

Po rečima advokata Srđana Popovića, njegov klijent nije mogao da dozvoli da izvršitelj zameni bravu i uđe u stan, jer zakonski nije moguće da se onemogući rad firmi koja je tu registrovana i nije učesnik spora. 

Kako se 021.rs uverio, izvršitelj je jutros došao pred stan u Lasla Gala sa bravarom, pomoćnikom, predstavnicima Centra za socijalni rad, u pratnji četvorice policajaca. Na ulazu u stan sačekali su ga vlasnik firme Živan Negovanović, te njegov zastupnik.
 
Ovo je drugi neuspeli pokušaj deložacije, prvi se dogodio u decembru. 
 
 
Kako je objašnjeno za 021.rs, spor je nastao zbog postupka koji firma "Deko" vodi protiv Negovanovićeve majke. Po rečima advokata Popovića, njegov klijent ne može da dozvoli nezakonito ulaženje u posed jer se spor vodi protiv dužnika, a ne privrednog društva. 
 
"Moj klijent ima sedište na ovoj adresi i tu je registovan u APR-u i bavi se poslom za koji je registovan u tom stanu. On nema nikakve veze sa postupkom koji je vođen, nije ni bio strana u parničnom postupku koji je vođen i nije ni stranka u postupku izvršenja. Izvršitelj je o svemu tome obavešten i upoznat je sa situacijom. Sada su pokušali da zamene bravu i uđu u posed, što bi bilo nezakonito i mi smo na to prigovorili. Izvršitelj je za sada odustao i odložio deložaciju, videćemo šta će se dalje dešavati", navodi Popović.
 
 
Popović za 021.rs kaže da je njegov klijent podneo tužbu kojom se traži sprečavanje izvršenja na nekretnini, jer kompanija "Forever Infinity" nije obuhvaćena tužbom, ni predlogom za izvršenje. Kako dodaje, ukoliko bi izvršitelj već sutra, sa istim rešenjem o ulasku u posed, pokušao izvršenje, to bi bilo nezakonito. Jedina opcija je da poverilac tuži vlasnika firme Negovanovića, da dobije spor i da presuda postane pravnosnažna, na osnovu čega bi usledilo legalno izvršenje.
  • Kiza

    13.04.2022 11:38
    Bože pravde
    Živimo u društvu gde se zadovoljava forma. Izvršitelj je došao sa pomoćnikom, bravarom, predstavnicima Centra za socijalni rad i podrška policije. Namera mu je da rasturi jednu porodicu i izbaci na ulicu a da prethodno nije predočio a ni pogledao sve mogućnosti i pravne da do toga ne dođe. Ocito mu se žuri jer mu donosi sigurno ne malu dobit. Kad suština ispliva u prvi plan, gledaće se sva moguća rešenja da i ta deca ne dožive stres a i potražilac bude zadovoljan, da mu vreme ne igra baš toliku ulogu.
  • Bogdan

    11.04.2022 14:36
    IZVRSITELJ BEZ NALOGA
    Kao prvnik, prvo sam procitao i saslusao.Ovaj izvrsitelj(nema kapu) je dosao nenajavljen sto je protiv zakona ,clan 36 ZiO.Ako je vec bio u decembru sto nisu tuzili firmu Forever i dosli sa nalogom za iseljenje ove firme?Da je izvrsitelj bio u pravu sto ih nije iselio?!Zato sto nije imao nalog.Na snimku se vidi bahatost izvrsitelja!STOP!
    Deko je u stecaju, nasao na internetu, i prevarili su mnogo ljudi, pa i mog komsiju.
    Svaka cast advokatu i pohvale novinaru i Radio 021.
    Branite gradjane i dalje od nepravde
  • Milan

    11.04.2022 11:14
    Nema pravde
    Potpunu kontrolu nad izvršiteljima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti