Produžen rok: Prošlogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važe do 15. juna

Godišnje parking karte za osobe sa invaliditetom koje su izdate 2020. i 2021. godine važiće do 15. juna jer još nisu zamenjene novim, saznaje 021.rs.
Produžen rok: Prošlogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važe do 15. juna
Foto: 021.rs
Rok za izdavanje ovogodišnjih parking kartica je bio do 15. aprila, ali kako za 021.rs navode u gradskoj upravi, morao je da se produži jer većina korisnika mora da dopuni dokumentaciju.

U Gradskoj kući kažu da su ranijih godina korisnici kartica za parkiranje svoje pravo obnavljali po osnovu kartice izdate u prethodnoj godini, a sada se prvi put "utvrđuje pravo i donose rešenja o ispunjenosti uslova za sticanje prava na povlašćeno parkiranje za osobe sa invaliditetom", koja su u skladu sa Pravilnikom o uslovima, načinu i postupku za korišćenje parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom.

"Prema našoj evidenciji, do danas je podneto 1.285 zahteva, a zahtevi i dalje pristižu. Imajući u vidu podatke iz prethodnih godina, očekujemo da će u 2022. godini biti približno 1.650 korisnika. Na osnovu do sada primljenih zahteva utvrđeno je da 40 do 50 odsto korisnika parking nalepnice iz prethodnih godina, uz zahtev u 2022. godini nije dostavilo potpunu dokumentaciju. Korisnici su obavešteni o potrebi dopune dokumentacije čime je proces donošenja rešenja produžen. Uzevši u obzir dnevnu dinamiku i obim posla, radi omogućavanja Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu da donese rešenja za sve korisnike koji ispunjavaju uslove, a podneli su zahtev u 2022. godini, u cilju zaštite korisnika i u dogovoru sa 'Parking servisom', produžen je rok važenja kartica iz 2020. i 2021. godine, do 15. juna 2022. godine", kažu u upravi.
 
U odgovoru 021.rs kažu da su o produženju roka upoznati i zaposleni u "Parking servisu" koji su angažovani na poslovima izrade kartica i njihovoj distribuciji. 
 
O novom pravilniku je 021.rs je pisao početkom februara i tada su nam u gradskoj upravi rekli da nisu promenili uslov za dobijanje karte i da je donošenje pravilnika uslovljeno usaglašavanjem sa izmenama Odluke o javnim parkiralištima, jer je prošle godine propisano da pravilnik donosi Gradsko veće.
 
Podsetimo, godišnja karta za osobe sa invaliditetom omogućava korisnicima da vozila parkiraju besplatno na parking mesta koja su posebno obeležena za osobe sa invaliditetom, dok prilikom parkiranja na bilo kom drugom mestu plaćaju redovnu cenu.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti