Crna kuća slavi 15. rođendan: Četiri dana slavlja

Obeležavanje 15. rođendana Crne kuće počeće u sredu, 13. aprila, i trajaće do subote.
Crna kuća slavi 15. rođendan: Četiri dana slavlja
Foto: 021.rs

Kako navode u ovom kolektivu, prethodna dva rođendana nisu mogli da obeleže iz dobro poznatih razloga, zbog čega su za 15 godina postojanja pripremili višednevni program.

I ovaj rođendan, dodaju, dočekuju u specifičnoj situaciji.
 
"Pod neposrednom sudskom pretnjom izbacivanja upravo od strane jednog od osnivača Centra, zatim uz dugoročnu perspektivu gradskog urbanističkog plana koji predviđa rušenje Crne kuće i gradnju višespratnice na njenom mestu, kao i posle dvogodišnje borbe za opstanak u uslovima koji su zadesili sve nas tokom pandemije. Nijedna od ovih borbi još uvek nije gotova, a pokazalo se da možemo pobediti samo kad smo solidarni i udruženi, kao što je to bio slučaj kada smo u leto 2020. godine proglasili Autonomnu zonu CK13, ali i prošlog leta kada smo kroz crowdfunding kampanju 'Da se Crna kuća opet čuje!' nabavili novu opremu za rad Centra", navode u Crnoj kući.
Rođendanski program će početi, simbolično, u sredu, kada je zakazano novo sudsko ročište, te tom prilikom organizuju okrugli sto pod nazivom "Kome (još uvek) treba Crna kuća?" Posetioce u narednim danima očekuju i veganska večera, te nastupi bendovi iz zemlje i inostranstva.
 
PROGRAM
 
Sreda, 13. april, 19h
Okrugli sto "Kome (još uvek) treba Crna kuća?"
 
Četvrtak, 14. april, 19h
Zajednička veganska večera
 
Petak, 15. april, 21h (ulaz donacija)
Svojat (Ljubljana)
Polywhy (Novi Sad)
 
Subota, 16. april, 21h (ulaz 500rsd)
Vršnjačko nasilje (Novi Sad)
Fiskalni račun (Bečej)
Argies (Rosario)
  • Rasa sa salasa

    12.04.2022 10:11
    Srećan rođendan komšije drage.
    I prestanite da smarate sa tim urbanističkim planom. Tu ste skroz promašili temu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.