FOTO: Limanci zbunjeni odnošenjem vozila - ima li u svemu "znakova pored puta"?

Nedelju dana od akcije saobraćajne policije i "pauk" službe, u Miloša Crnjanskog na Limanu, stanovnicima nije jasan razlog nestanka saobraćajnog znaka koji je dozvoljavao parkiranje u ovoj zoni.
FOTO: Limanci zbunjeni odnošenjem vozila - ima li u svemu "znakova pored puta"?
Foto: 021.rs

Kada je "pauk" odneo više vozila iz ulice na Limanu, u utorak, 5. aprila, stanovnici su bili iznenađeni. Nekoliko njih se javilo redakciji 021.rs, navodeći da se tu parkiraju gotovo 40 godina i da je na mnogim mapama ovaj prostor označen kao parking.

Kako su naveli, više nema ni saobraćajnog znaka za parking koji se nalazio uz trafo-stanicu nedaleko od ulaza broj 2. Po njihovim rečima, pozivi policiji, "Parking servisu" i drugim službama bili su uzaludni. Jedino što su čuli je to da je neko od komšija prijavio da ne može da priđe ulazu. 

Pojedini stanari su sve povezali i sa izborima, koji su se održali prethodnog vikenda, poručujući da vladajuća stranka na Limanima nije dobila podršku građana. 
 
"Ovde se parkiramo već decenijama i dan posle izbora je došlo nekoliko 'pauka' i sve su podigli. Odjednom ovo nije parking i sve je kao urađeno po prijavi anonimnog komšije. Oni se nama svete jer nismo glasali za njih. Gde oni misle da mi parkiramo kada nema ni dovoljno parkinga za sve koji žive ovde? Niko se nije parkirao na ulazima, jer su ispred svakog velike saksije", kaže jedan od stanovnika.
 
Novinar 021.rs je obišao lokaciju, primetivši da su okolni parkinzi propisno obeleženi, a da postoji i jedan veliki "privremeni" parking na zelenoj površini, u pravcu Ulice Jozefa Marčoka. Ispred brojeva 2 i 4 bilo je parkirano nekoliko automobila, ali nikakve oznake za parking nije bilo i deluje kao da je reč samo o trotoaru ispred stambenih zgrada.
 
 
Na mestu za koje su građani naveli da se nalazio znak za parking, kod trafo-stanice, saobraćajnog znaka nema. Ipak, pregledajući stare fotografije koje su građani poslali, jasno je da se on tu nekada nalazio. Osim toga, njegovo postojanje je zabeleženo i na satelitskim snimcima, ali, nasuprot tome, na snimcima Google Street View-a iz 2014. godine, znaka ponovo nema.
 
U Gradskoj upravi, kao ni u JKP "Parking servis", ni nakon više dana čekanja nisu odgovorili na pitanja 021.rs. Tako, između ostalog, ostaje nepoznato zašto su vozila odnesena, ali i šta se dogodilo sa "znakom pored puta".
Uz sve ovo, potrebno je ukazati i na to da se zgrada u Miloša Crnjanskog, brojevi od 2 do 10, odakle su uklonjena vozila, nalazi nasuprot zgrade u Jozefa Marčoka, koja je gorela krajem prošle godine. 
 
Ova intervencija, kao i neke prethodne u drugim delovima grada, bila je otežana, jer vatrogasci najpre nisu mogli da priđu zgradi zbog vozila koja su bila parkirana uz stambeni objekat. Pravila protivpožarne zaštite predviđaju da bi kod zgrade trebalo da postoji prostor koji omogućava pristup vatrogasnim vozilima.
  • Tako

    31.08.2022 09:37
    je
    Tako je bilo na Limanu 3, ali pošto smo saznali ko prijavljuje da nam nose vozila više se nije usudio.
  • Mile

    16.04.2022 07:42
    Ko to sprovodi komunalni red?
    Jesu to ona lica sto im je nacelnik i svita oko njega uhapsena za organizovani kriminal? Oni to NAVODNO nista nisu videli, vec vide nepropisno parkiranje automobila. Gde to sve ide i kako ce se zavrsiti videcemo ali imam neki osecaj da nece biti dobro.
  • Mastodont

    15.04.2022 09:36
    @@

    Uuu njih ćemo posebno da dočekamo, ovo s garažama je bilo samo zagrevanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti