Đorđe Balašević postaje počasni građanin Pule

Đorđe Balašević verovatno će postati počasni građanin Pule, piše Glas Istre.
Đorđe Balašević postaje počasni građanin Pule
Foto: 021.rs
Povelja "Počasni građanin Grada Pule" imaće dva dobitnika, a radi se o panonskom mornaru i prijatelju Pule Đorđu Balaševiću (posthumno) i profesorki Sabine Nagy iz Eisenstadta, jednoj od najzaslužnijih za više od dvadeset godina prijateljstva i saradnje, kroz razmene učenika, između Savezne gimnazije Kurzwiese iz Eisenstadta i pulske Italijanske srednje škole "Dante Alighieri".
Glas Istre naglašava da konačnu odluku o spomenutim nagradama donosi Gradsko veće, i to 5. maja na svečanoj sednici Gradskog veća povoduom Dana grada, u spomen na oslobođenje Pule u Drugom svetskom ratu.
Prvi koncert u samostalnoj Hrvatskoj Đorđe Balašević održao je 2001. godine upravo u pulskoj Areni. Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prihod je dodeljen Opštoj bolnici Pula.
 
Balašević je i jedan od svojih poslednjih koncerata održao u Puli, i to u avgustu 2019. godine. Kada je objavljeno da je umro, građani Pule su mu odali veliku počast. Pulska Arena bila je prepuna sveća i belih zečeva u spomen na Balaševića, a na dan ispraćaja u pulskoj Areni puštale su se Balaševićeve pesme u vremenu od 10 do 18 sati.
  • 002211

    14.04.2022 10:10
    Za komentatora @e:
    Slučajno sam ti dao palac gore! :(
  • 002211

    14.04.2022 10:08
    Hvala, Pula!
  • Rada

    13.04.2022 22:20
    Divni ,veliki Dole

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.