Brnabić: Razgovaramo o NIS-u, ne bih isključila nijedan scenario

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije u stalnoj komunikaciji sa partnerima iz Gasproma oko NIS-a.
Brnabić: Razgovaramo o NIS-u, ne bih isključila nijedan scenario
Foto: 021.rs
Ona kaže da ne bi isključila nijedan scenario, poput onog da azerbejdžanska kompanija Sokar preuzme ruski deo u toj kompaniji, ali je navela da ne očekuje da NIS-a i Gasprom budu uključeni u novi paket sankcija.

"U stalnom smo kontaktu i komunikaciji sa partnerima iz Gasproma oko NIS-a. Ima različitih potencijalnih scenarija, razgovarali smo o svim opcijama, da ostane NIS kakav jeste, ali i o drugim opcijama. Nismo završili razgovore, ne znamo kako će da teče situacija sa sankcijama", kazala je Brnabić.

Brnabić je istakla i da nema nikakvog razdora u Srpskoj naprednoj stranci, koja je izašla kao pobednik na svim nivoima na nedavno držanim izborima, napominjući da se očekivao bolji izborni rezultat u Beogradu. Ona je rekla da otvorena za sve vrste kritika, kao poverenica stranke za Beograd.

Na pitanje o formiranju vlasti u Beogradu i da li je Aleksandar Šapić i dalje kandidat te stranke za gradonačelnika, Brnabić je odgovorila: "Kada budemo imali informacije da podelimo sa medijima - podelićemo ih sa medijima".
 
Ona ukazuje i na to da nije planirala da napušta zemlju, a da li će napustiti funkciju u Vladi Srbije kaže da zavisi od organa SNS-a.
  • Voja

    15.04.2022 15:46
    NIS
    Ovo je idealna prilika da se Rusi izbace i to se ne ukazuje često.Tu komaniju su uzeli na prevaru i potpuno je zaslužena ispisnica.
  • Go

    14.04.2022 14:36
    Ona(čita se pravilno Ana)
    A i ti češ sa svojim bratom nešto korisnije da radiš,da se pokupite iz renovirane vile i da je ustupite oboleloj deci!
  • Kekula

    13.04.2022 20:50
    Azerbejdzan
    Iskreno ne vidim kako bi u trenutnoj situaciji otklona od Rusije (a svakako i pre toga, zbog EU kandidature) moglo da prodje ikakvo favorizovanje azerbejdžanske drzavne kompanije umesto niza potencijalnih firmi iz zapadnih zemalja. Ako Gasprom prodaje svoj udeo, Srbija kao suvlasnik ima pravo preče kupovine koje treba da aktivira da bi udeo otišao korektnom i prihvatljivom partneru dobre reputacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.