FOTO: Brašna ima dovoljno, ali prodavnica preporučuje Novosađanima koliko da kupuju

Iako država poručuje da brašna ima dovoljno, u pojedinim prodavnicama osvanule su preporuke da se kupovina ograniči.
FOTO: Brašna ima dovoljno, ali prodavnica preporučuje Novosađanima koliko da kupuju
Foto: 021.rs

Kako je zabeležio reporter 021.rs, jedna novosadska prodavnica izdala je uputstvo kupcima da ne kupuju više od četiri kilograma brašna.

"Obezbedili smo kontinuirano snabdevanje životnim namirnicama. Molimo vas da u skladu sa trenutnom situacijom budete solidarni i odgovorni, kako prema svojim tako i prema potrebama vaših komšija i kupujete brašno u preporučenim količinama od maksimalno 4 kilograma po računu", navodi se u tom hipermarketu.
 
Direktorka Udruženja "Žita Srbije" Sunčica Savović rekla je da je na sastanku predstavnika ove asocijacije sa premijerkom dogovoreno da se odobre kvote za izvoz pšenice, kukuruza i ulja. Takođe, biće dozvoljen neograničen izvoz brašna.
 
Dodala je da su predstavnici "Žita Srbije" tražili da se dozvoli izvoz svih količina rafinisanog i nerafinisanog suncokretovog ulja koje su ugovorene do 9. marta, ali je ostalo da kvote odredi Ministarstvo poljoprivrede prema ugovorima koje uljari dostave preko svog udruženja.
 
Savović je navela da je jedan od zaključaka da se ukine carina na uvoz pšenice i kukuruza. Navela je da su na jučerašnjem sastanku kod premijerke Ane Brnabić učestvovali još šef kabineta ministra poljoprivrede Marko Saranovac, predsednik Skupštine Udruženja "Žita Srbije" Dragan Slijepčević i predsednik UO Udruženja Slavko Jovanović.
  • Radoznala

    15.04.2022 08:50
    Juče pročitah vest da brašnu preti buđanje u magacinima, imamo ga previše. Danas ga nemamo i treba nam ograničenje, ali zato ćemo i brašno i ulje izvoziti i to bez carina. Nas neko ovde z..a?!
  • Jajara

    14.04.2022 22:27
    Ko jos jede belo brašno
    Zna se ko jede belo brašno, samo penzioneri. Omladina ni hleb više neće, svi su na režimu bez gluten. Što se mene tice nadam se da ima dovoljno zaliha speltinog brašna i pirinča.
  • cluffas

    14.04.2022 21:21
    Ja cu sada da krenem da kupujem/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti