Hapšenje u "Agroomegi" u Žablju: Otuđeno na hiljade tona kukuruza i pšenice iz robnih rezervi Srbije

V. M. (61) uhapšen je zbog sumnje da je, kao odgovorno lice u "Agroomegi", otuđio kukuruz i pšenicu u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve.
Hapšenje u "Agroomegi" u Žablju: Otuđeno na hiljade tona kukuruza i pšenice iz robnih rezervi Srbije
Foto: Pixabay
On je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi.

Teretiće se za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

V. M. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u privrednom društvu "Agroomega" iz Žablja, od 1. januara do 14. aprila 2022. godine otuđio 7.270 tona merkantilnog kukuruza i 2.393 tone merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.
 
Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 353.6 miliona dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. Nakon toga će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
"Agroomega" je DOO iz Žablja, osnovano 2007. godine. Ovoj firmi je 2013. godine Poreska uprava oduzela 38 tona pšenice i 724 tone kukuruza jer je kontrolom robnih rezervi utvrđeno da ne poseduje potrebnu dokumentaciju o nabavci te robe.
  • Banjaš

    19.04.2022 19:05
    Povratnik
    Doticni osudjen na 5 godina zatvora za prethodno delo malverzacije, gde je kao direktor poljoprivrednog drzavnog dobra "Jedinstvo Žabalj" unistio firmu, prisvojio velik deo zemlje i otpustio oko 450 radnika.
    Inace jos traje sud sa bivsim radnicima i akcionarima .
    Visetruki povratnik .
  • Nikola

    18.04.2022 11:35
    Da li svi vi zaista mislite da ce ovakvu predivnu porodicu dotaci vase nebitno misljenje?
  • Deki

    17.04.2022 19:52
    Zamislite da su u Kini pokradene državne robne rezerve strateških proizvoda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti