Novom Sadu donirano 2.500 sadnica platana, ovo su naselja u kojima će biti posađene

Gradu Novom Sadu donirano je 2.500 mladih sadnica platana u okviru ekološke akcije "Posadi svoj hlad", a koju organizuju nevladina organizacija "Zeleni razvojni centar" i pokret "Let's do it".
Novom Sadu donirano 2.500 sadnica platana, ovo su naselja u kojima će biti posađene
Foto: Pixabay
Podršku akciji pruža firma Legacy International, organizator teniskog turnira Serbia open 2022. 

Od svake prodate karte na ovogodišnjem turniru biće posađeno drvo, navode u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine i dodaju da će zahvaljujući ovoj akciji u Srbiji biti posađeno više od 35.000 sadnica.

Najveći broj doniranih sadnica biće posađeno u novosadskim prigradskim naseljima: u Kaću, Budisavi, Kisaču, Kovilju, Šangaju, Stepanovićevu, Bukovcu i Pejićevim salašima. Jedan deo sadnica biće posađen i na gradskoj teritoriji.

  • I

    19.04.2022 13:48
    vest
    @Ovo
    jeste
    Zasto ne napisete mail organizaciji koja odlucuje o tome i date svoj predlog o vrsti drveca koja bi bila najbolja za koje podrucje grada,ja da imam dobru ideju o ekologiji, ne bih oklevao nego bi pokucao na sva vrata i pokusao. Bitan je aktivizam jer i sam aktivizam bez ocekivanog rezultata i odgovora nadleznih,utice na podizanje svesti o ekologiji. Evo npr.posto svi pominjete ljude iz RS,moj prijatelj zivi u jednom malom gradu sa velikim parkom pored Drine. Posle regate i svih vecih okupljanja bude smeca, nesavesni ljudi kada slave ostavljaju flase na klupi i sl. On je poslao mail svim bitnim lokalnim institucijama i dao predlog da slikarska radionica oslika poruke o ocuvanju ziv.sredine na tablama i kantama koje su postavljene na svaki metar i na mestu gde se skuplja omladina da bi im privukli paznju. Zasadili su jos novih stabala i organizovali akciju ciscenja i sada je znatno cistije.
  • Kiki

    19.04.2022 11:40
    Platani
    Postoji li neko drugo drvo osim platana da se posadi,velik korenov sistem i gomile lisca na jesen ko nema ko da pokupi...U mojoj ulici 3 platana godinama niko ne kupi lisce niti orezuje krosnju..strasno...
  • B

    19.04.2022 11:27
    bumbar
    hvala za Bukovac! Nismo zaboravljeni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti