AKV najavljuje proteste zbog paljenja automobila advokata, podsećaju na ranija dela

Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje paljenje automobila advokata Dragana Konjevića iz Sombora i najavljuje proteste zbog nezadovoljstva radom institucija.
AKV najavljuje proteste zbog paljenja automobila advokata, podsećaju na ranija dela
Foto: 021.rs

"Dragan Konjević je ugledni i uvaženi advokat. Do nedavno je vršio dužnost predsednika ogranka Advokatske komore Vojvodine u Somboru, a trenutno je sudija i predsednik veća u Disciplinskom sudu AKV", navodi se u saopštenju Komore.

Takođe se naglašava da je nadležnim organima ukazano na verovatnu povezanost ove njegove funkcije sa paljenjem automobila.
 
"Podsećamo da još uvek nije otkriven ni počinilac napada na advokata dr Miroslava Đorđevića iz Zrenjanina za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kada je na njegovu porodičnu kuću bačena bomba. Advokat Đorđević je bio zamenik disciplinskog tužioca AKV, a sada je zamenik disciplinskog tužioca Advokatske komore Srbije", piše u saopštenju.
Podsećaju da je ranijem predsedniku Advokatske komore Vojvodine je zapaljen automobil dok je sadašnjem predsedniku time prećeno. 
 
AKV je nezadovoljna radom policije i tužilaštva u postupcima otkrivanja krivičnih dela protiv advokata.
 
Kako navode, AKV ima javna ovlašćenja, a advokatura je od velike društvene važnosti.
 
"Napadi na advokate se ni po čemu ne razlikuju od napada na sudioce ili tužioce", ističe se.
 
Najavljuju da će povodom ovog događaja održati sastanak sa Apelacionim tužiocem u Novom Sadu, a i da očekuju sastanak sa ministrom pravde i ministrom unutrašnjih poslova. Nakon toga, navode, biće organizovana i protestna okupljanja advokata u više gradova Vojvodine, o čemu će biti obaveštena i Međunarodna unija advokata. 
Automobil advokata Dragana Konjevića zapaljen je u subotu, 23. aprila u Somboru.
 
Kako za 021.rs kažu iz AKV, policija radi na istraživanju slučaja. Za sada niko nije priveden. 
  • Evo

    28.04.2022 08:36
    Evo
    Evo slucaj u mojoj familiji! Neki rodjak napravio krivicno delo i unajmio advokata!Ovaj mu rekao das toliko para nema robije! On da i buc izgubi spor i ode na dve godine robije! Rodjak prebije advokata ko vola u kupusu a pare nije povratio jer nema nikakvog dokaza daih je dao! Hocu napisati da niko nikog nenapada bez nekog razloga?!
  • Nenad

    27.04.2022 20:29
    Nenad
    Ovo me nimalo,necudi! Mnogi advokati,obecavaju sve i svasta zbog,novca! A kada,pocnu da gube spor,onda se pozivaju na sve i svasta! E onda dolazi sve na naplatu?! Posteno je reci,klijento istini za sve i cenu da nebi,dolazilo do jos gorih dela! Klijent sve placa a onaj ko placa...?!
  • Lex

    27.04.2022 17:44
    Štrajkbreker
    Advokati su razjedinjeni nakon stava VKS od septembra prošle godine , nema od njih vise nista , razjedinjeni su i ne vrede vise ni po boba, ako ko im je kriv nekad su bili sila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.