Još jedna prolećna Kritična masa danas Novom Sadu, biciklisti voze do novog parka

Novosadski biciklisti provozaće se ulicama Novog Sada danas u novoj Kritičnoj masi, tradicionalnoj masovnoj vožnji bicikla.
Još jedna prolećna Kritična masa danas Novom Sadu, biciklisti voze do novog parka
Foto: 021.rs

Kritična masa okuplja ljubitelje dvotočkaša u svojevrsnoj protestnoj vožnji, čija je svrha skretanje pažnje na potrebu za ulaganjem u biciklističku infrastrukturu usled sve više bicikala na ulicama Novog Sada.

Cilj Kritične mase je i promocija vožnje bicikla kao ekološki najprihvatljivijeg prevoznog sredstva.
Vožnju od svojih početaka organizuje Novosadska biciklistička inicijativa. Predstojeća kritična masa nosi naziv "Troši kalorije, ne gorivo" i počinje u 17 časova iz Limanskog parka. 
 
Okupljanje građana na dvotočkašima je na Subinom platou, a vožnja će trajati oko sat vremena.
 
Ruta Kritične mase je sledeća:
 
Polazak sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu, dalje kretanje ulicama: Bulevar Despota Stefana, Fruškogorska, Jiričekova, Doktora Sime Miloševića, Bulevar Cara Lazara, Stražilovska, Žarka Zrenjanina, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska, Bulevar oslobođenja, Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Kornelija Stankovića, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Slobodana Jovanovića, Futoški put, Bulevar Evrope, Radomira Raše Radujkova sa završetkom u novom gradskom parku između Bistrice i Detelinare.
 
 
Poslednja Kritična masa održana je poslednjeg petka u martu, a oko 400 građana provozalo se gradom u nameri da ukažu na stanje u Petrovaradinu. Kako je bilo u vožnji pogledajte OVDE.
  • Umalo sudar

    29.04.2022 13:56
    @Biciklista


    .kazi svojim drugarima da ne ne idu direktno na ljude koji hodaju po trotoaru.
  • uf

    29.04.2022 12:32
    sjajno
    Što ovo ne radite kad Vučić dolazi u Novi Sad sad još maltretirate Novosađane, koji posle teških radnih dana žele samo da stignu kući.
  • kultura

    29.04.2022 11:17
    fali
    ako je organizovano organizovano je. Ako se ulice zatvaraju ili blokiraju zbog provorodjenih i slicnih mitinga, isto tako imaju i drugi pravo na te ulice. I da druge time "maltretiraju". To je normalan proces u jednoj demokratiji ali kod nas to ne postoji / postoji ili "ja, moji, moj klan" ili "neprijatelji, gnjide, idioti".
    Iskreno, i ja smatram svoje "protivnike" bolidima, ali to je moj problem.
    Da zavrsim - puna podrska biciklistima, na obe sam strane - kad bajsom, kad kolima, kad prevozom, kad peske i nista ne fali... a da, 50 i kusur, puno radno vreme od 10 sati, 10+ km puta. I nemam problema sa pretiskom, srcetom i slicnim....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.