VK "Vasa Stajić": Istražiti pretnje Gruhonjiću, Novi Sad već dugo pozornica nacionalističkih pojava

Povodom ponovljenih pretnji novinaru Dinku Gruhonjiću, Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” izrazio je protest i gnušanje zbog najava obračuna sa svakim ko slobodno izražava svoje mišljenje.
U noći 25. aprila putem društvene mreže Fejsbuk upućene su pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice - supruzi, deci i sestri, optužujući ga da je "izdajica" uz gomilu gnusnih reči i izraza, te je osoba koja je pretila pokušavala da ga pozove putem Fejsbuk mesindžera.
Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić" zahteva da vlast reaguje ozbiljno i otvoreno na pretnje Gruhonjiću i njegovoj porodici i da se zaštita pruži svima koji su na sličan način ugroženi u Novom Sadu.
"Novi Sad je, nažalost, već dugo pozornica nacionalističkih i siledžijskih pojava na koje vlast ne reaguje, a sugrađani iskazuju sve veću ravnodušnost prema nasilju, obuzeti svakodnevnom borbom sa siromaštvom i neizvesnošću", navodi se u saopštenju.
 
Gradska vlast i organi gonjenja treba da se probude iz slatkog korupcionaškog sna i da počnu da se bave svojim poslom, a to je, između ostalog, bezbednost svih građana Novog Sada, dodaje se u saopštenju.
NUNS: Kazniti one koji prete
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne organe da što pre kazne osobe koje su uputile najnovije pretnje novinaru Dinku Gruhonjiću koje su posebno opasne, jer su upućene članovima njegove porodice.
 
U saopštenju se podseća da je to samo jedna od pretnji Gruhonjiću, te da su mu i u ulazu zgrade u kojoj stanuje s porodicom bile ispisivane preteće poruke, što više nego jasno ukazuje na ugroženu bezbednost njega i njegove porodice.
 
"Država snosi odgovornost, jer su brojni nosioci javne vlasti i njihovi tabloidi javno etiketirali Gruhonjića, zbog njegovog profesionalnog novinarskog rada, i to često i na nacionalnoj osnovi", dodao je NUNS. 
  • Trt

    28.04.2022 10:09
    @E moj

    Znamo mi sa kime živimo. Jel to Kosovo čini manje nezavisnim, a crkvu manje lopovskom sektom?
  • @Republikanac

    28.04.2022 07:25
    E moj
    Fakat je da ti ne znaš gde i sa kim živiš.
  • Tapkalo

    28.04.2022 07:21
    Republikanac
    Kakav si spoj separatista-sektas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.