"Festival Evrope" danas na Trgu slobode, stižu muzičari i drugi umetnici

"Festival Evrope", u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, održaće se danas, 9. maja, na Trgu slobode, u periodu od 17 do 22 časa.

Festival će pratiti koncert pod nazivom "Bolji smo zajedno".

Godišnjica Šumanove deklaracije, kojom se obeležava Dan Evrope i slavi godišnjica mira i jedinstva u Evropi, jedan je od najznačajnijih i najvećih praznika Evropske unije. Na Festivalu Evrope predstaviće se zemlje članice EU, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao i Evropski Pokret u Srbiji.

Tokom "Festivala Evrope", građani će moći da vide i okuse sve što su članice EU pripremile za njih na svojim štandovima, ali i da se takmiče u košarci "3 na 3" u društvu poznatih reprezentativaca košarkaša i slobodnim bacanjima, da razvesele najmlađe u kutku za decu ili osvoje interesantne nagrade u kvizu znanja o EU.
 
Biće predstavljeni i mladi evropski umetnici iz Italije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Albanije, čiji će pokretni mural, nastao u okviru inicijative "Umetnici u gostima", tog dana biti zvanično prikazan na Trgu slobode.
 
Od 20 časova počeće koncert orkestra "Western Balkans Youth Orchestra", koji okuplja 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana pod dirigentskom palicom Desara Sulejmanija, kojima će se na bini pridružiti specijalni gosti: Ivana Peters, Frajle, Ana Stanić, Zoe Kida, Bilja Krstić, Kiki Lesendrić, i Stevan B. Karanac. 
 
Svi programi u okviru proslave Dana Evrope su besplatni i otvorenog karaktera za sve posetioce.
  • Tjax

    09.05.2022 23:45
    A eee
    bi ga kad ste kupili stan na limanu, idite na bg na vodi ili dedinje. Btw ti što mogu da dođu i kupe stanove su sigurno fina neka ekipica...
  • Limanka

    09.05.2022 23:16
    Buka
    Stvarno obožavam koncerte i ovakve događaje ali zaista ne mogu da razumem da je ozvučenje toliko glasno da mora pola grada da odjekuje. Ne bih imala ništa protiv da čujem muziku ali čujem samo basove i nenormalnu neartikulisanu buku. Mogu da zamislim kakav atak na bubne opne je kod slušalaca kad ja u stanu čujem kako trešti muzika. Buka je krenula u maju, narednih 6 meseci ima da odlepimo, mi sa Limana. Nema više spavanja!
  • Pera Srbin

    09.05.2022 16:52
    Novi Sad je Evropska prestonica kulture. Sad sam video da su postavili štandove svih zemalja članica EU. Brine me mogućnost da vlasnici NISa i njihovi lokalni plaćenici ne angažuju neke navijače, barabe u njihovom interesu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti