Preminuo bivši direktor Kliničkog centra Novi Sad Đorđe Janjić

Nekadašnji direktor Kliničkog centra Novi Sad prof. dr Đorđe Janjić preminuo je 30. aprila, u 79. godini.

Stručnjak za otropedsku hirurgiju i traumatologiju rođen je u Beogradu 1943. godine. Po završetku Medicinskog fakulteta položio je specijalistički ispit, dok je magistrirao i doktorirao 1986. 

U biografiji se navodi da se stručno usavršavao u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Švedskoj, te da je objavio desetine stručnih radova.

U Novom Sadu je decenijama radio na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, čiji je direktor bio nekoliko godina krajem prošlog i početkom ovog veka.
 
Takođe, od 1997. do 2000. godine, Đorđe Janjić je direktor Kliničkog centar Novi Sad, koji će potom promeniti ime u Klinički centar Vojvodine.  
 
Bio je redovni profesor Katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Takođe, bio je član Srpske ortopedsko-traumatološke asocijacije i drugih raznih jugoslovenskih i srpskih lekarskih udruženja, kao i Svetskog udruženja traumatologa i ortopeda, Britanskog udruženja hirurga za rame i lakat, Britanske ortopedske asocijacije i Internacionalne federacije lekara sportske medicine.
Đorđe Janjić se bavio i sportom, a bio je član zdravstvenih komisija FK Vojvodina, OK Vojvodina i drugih sportskih klubova. Predsednik Sportskog društva Vojvodina bio je od 1992. do 1997. godine.
 
Janjić će biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, u utorak, 3. maja, u 11.15 časova. 
  • drugarica

    06.05.2022 08:49
    sve nas je manje
    Eto ode još jedan častan čovek, razočaran u mnoge, kako to obično i biva. Putuj Djordje u neka bolja mesta, možes ti to. Pamtiće te dobri ljudi , a svi ostali , nisu bitni.
  • Dkordje i Ana

    05.05.2022 11:11
    Profesor dr
    Profesor doktor Janjić veliki čovek i vrstan stručnjak. Slava mu
  • Béres F. Irénke

    04.05.2022 22:28
    Saučešće porodici!
    Bio je izvrstan stručnjak i dobar čovek!
    Slava mu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti