Kasni obnova Pozorišnog trga

Planirana obnova Pozorišnog trga ne može da počne jer za taj posao Zavod za izgradnju grada nije dobio novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.
Planirana obnova Pozorišnog trga ne može da počne jer za taj posao Zavod za izgradnju grada nije dobio novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Projekat rekonstrukcije je završen, a da li će i kada novac biti obezbeđen u Fondu nije bilo moguće saznati, piše "Blic". Projektom je predviđena zamena postojećeg materijala kojim je popločan trg, rekonstrukcija pešačkih staza duž Uspenske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, rekonstrukcija autobuskog stajališta u Uspenskoj ulici, kao i hortikulturno uređenje, kažu u Zavodu za izgradnju grada. Površina na trgu, uz pozorište, biće popločana prirodnim kamenom, dok će se na prostor ispred lokala i drugih objekata postaviti prefabrikovani betonski elementi, odnosno behaton.

Pozorišni trg će, osim rekonstrukcije, dobiti i spomenik posvećen balerini Marini Olenjinoj, koja je 1950. godine osnovala Balet Srpskog narodnog pozorišta. Postavljanje spomenika planirano je za oktobar, čak i ako do tada trg ne bude obnovljen.

Dodajmo da Srpsko narodno pozorište obeležava 150 godina rada, te da je u toku obnova zgrade najstarijeg profesionalnog teatra na prostorima bivše Jugoslavije, koje finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

  • ZokiNS

    06.09.2011 22:35
    KOMENTAR
    @ Veljko pa to je van pameti,na detelinari kod kruznog toka se pravi benzinska stanica na sred pesackom trotoara ne bi mi cudilo ni u centru da naprave jednu jer je sve to u interesu gradjana.
  • Cule

    05.09.2011 23:38
    Sad ce...
    ... pred izbore da odrade sve. Mozda ipak nece, samo ce zapoceti, to je novi nacin rada u kampanji. Imamo takvih primera na vise mesta, nema se para ni pred izbore da se uradi ponesto po gradu, toliko su nesposobni.
  • Veljko

    05.09.2011 22:44
    opet???
    Pa zar opet hoce da kopaju centar??? Neka bolje srede gomilu ulica sa rupama a ne da daju pare na lickanje pozorisnog trga, kom nista ne fali i koji moze u ovom izdanju da traje jos bar 15 godina. Zar niko ne vidi da se vec 10 godina unazad uporno renovira centar grada kome uopste nije potrebno renoviranje a periferija propada? Ajde oladite malo sa tim centrom i krenite da sadite drvece npr. po Novoj Detelinari, Grbavici i popravite rupe barem po Bulevaru Oslobodjenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti