Počele Novosadske pozorišne igre, traju do 15. maja

Prvi Međunarodni festival za decu i mlade "Novosadske pozorišne igre" počeo je danas, 7. maja, i trajaće do 15. maja u organizaciji Pozorišta mladih.

Publika će imati priliku da pogleda 14 predstava, a 11 ih je u takmičarskoj selekciji.

Na Festivalu učestvuju profesionalna pozorišta iz Finske, Rusije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije i Srbije.
- Kreiranje publike jeste jedan od važnijih zadataka u kulturi, posebno ako se teži da kultura postane način života, kao što je to slučaj u Novom Sadu. Pred publikom je 14 fantastičnih predstava, u kojima podjednako mogu da uživaju i odrasli i da kvalitetno provedu vreme sa svojom decom. Želimo da deci kultura i umetnost budu zabavni, interesantni, ali i da ih podstaknu na razmišljanje o svetu, o odnosima između ljudi. Siguran sam da večeras počinje manifestacija koja će živeti dugo i po kojoj ćemo biti prepoznatljivi - istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić na otvaranju festivala.  
 
Festival se održava u okviru programskog segmenta Evropske prestonice kulture "Bajke budućnosti" koji će do 15. maja aktivirati domove pozorišnog sveta – Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Novosadsko pozorište, potom pet kulturnih stanica, ustanove kulture i škole u gradu i okolini – u Futogu, Kaću, Budisavi, Kovilju, Veterniku, Rumenki, Bukovcu, kao i trgove i parkove širom grada.
  • Zorica

    08.05.2022 15:09
    Program?
    Gde mogu da saznam program i satnicu?
    Hvala
  • KLF

    08.05.2022 14:10
    Saće pitbulović da podivlja...
  • Nikodim

    08.05.2022 08:39
    Lepa vest iz NS. Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti