Završeni radovi u Aranj Janoša, iza svakog četvrtog parking mesta prostor za drvo

Završeni su radovi u Ulici Aranj Janoša, koji su obuhvatili i delove Bulevara Evrope i ulice Cara Dušana, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Urađeni su vodovod i kanalizacija, saobraćajne površine i javno osvetljenje, uključujući kolovoz širine 5,5 metara i obostrane pešačke staze širine tri metra. 

Sa obe strane kolovoza nalazi se parking sa ukupno 74 parking mesta, od čega je četiri namenjeno osobama sa invaliditetom. 

"Kako svaka investicija Grada Novog Sada podrazumeva i prostor za zelenilo, tako je i izgradnjom ove ulice predviđeno da iza svakog četvrtog parking mesta bude ostavljen prostor za sadnju drveća. Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljava 10 stubova javnog osvetljenja sa LED izvorima svetla", navode u ovoj upravi.
 
U okviru ovih radova, na delu Bulevara Evrope i Ulice cara Dušana izgrađene su nedostajuće pešačke i biciklističke staze. 
 
Takođe, produženo je razdelno ostrvo u Ulici cara Dušana i proširen je postojeći pešački prelaz na raskrsnici sa Bulevarom cara Lazara.
 
Vrednost radova iznosi 72,2 miliona dinara sa PDV-om. Kako je 021.rs pisao, radove je izvodio "Put invest" tik uz Galensov stambeni kompleks "Avenija Garden Residence".
  • Đorđe

    09.05.2022 20:21
    Mnogo betona - malo drveća. Trebalo je bar udvostručiti broj drveća. Broj parking mesta je hronična bolest Novog Sada za šta najveću krivicu snose urbanisti koji ispunjavaju želje investitora.
  • Gvozden

    08.05.2022 23:41
    Ko je ovde lud
    Kolko I'ma u toj zgradi stanova? a svega 74 parkinga?
  • NSrdjan

    08.05.2022 22:12
    @asad
    "A sad, pošto je asfaltirano a Galens ima brdo neprodatih garaža po samo 18000eur komad, svaki dan se zove Parking servis da odnosi vozila koja nikom ne smetaju i koja se godinama parkiraju uz rub dela ulice gde nema parkinga s te strane. Doslovno svaki dan dolaze policija i pauk..."

    Komso, da budemo iskreni i ne moze da se prodje. Zivim u A. Janosa vise od 10 godina i kako su napravljene nove zgrade i povecana frekfencija saobracaja zaista ne mogu da se mimoidju dva vozila, od automobila parkiranih u desnoj kolovoznoj traci. I vecito neko mora u rikverc, ili na stranu, pa jos kad naidje kolona pa ne mogu ni jedni ni drugi da se pomere... A da ne pricam kada se izlazi iz dvorista - preglednost nula od nepropisno parkiranih automobila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti