Novi Sad ima funk bend: Tres Commas

Kome je na srcu i u slušalicama John Scofield, Ernest Ranglin, Khruangbin, Tommy Guerrero, Booker T. & the MGs i drugi, neka obrati pažnju na ovaj novi bend.

Kažu da se Dušan pre pet godina preselio iz Smedereva za Novi Sad, a kako je tada imao neke muzičke ideje, bio mu je potreban saradnik kako bi ih uobličio. Na tadašnjem poslu upoznaje Vuka, gde ovaj dvojac ubrzo zaključuje da imaju sličan muzički ukus. 

Nakon što je Dušan stidljivo rekao da ima više muzičkih ideja koje traže razradu, sredinom 2020. godine odlučuju da krenu sa radom. Na poziciju bubnjara stiže Darko, a posle nekoliko meseci proba, bend odlučuje da su pesme sazrele i odvažno počinju snimanje albuma u svojoj zamisli i produkciji, dakle princip - uradi sam. 

Iako je plan bio da se uključi više gostujućih muzičara, na kraju zbog nedostatka vremena odlučuju da uključe samo klavijaturiste Savu Botića i Bojana Turkića. 
 
Album je završen, a producirao ga je Sava Botić krajem 2021. godine i u aprilu 2022. objavljen je kao digitalno izdanje. Možete ga poslušati na OVOM LINKU.
 
Pojavio se i njihov prvi spot za pesmu "Easy Does it". Spot je snimio i montirao Tibor Varga, za svetlo je bio zadužen Dark Studio, a za drugu kameru i scenografiju Ljilja Božić. 
 
U danima pred nama očekuje se još jedan spot, a od jeseni ovaj novi novosadski bend planira da intenzivira probe i počne sa svirkama. 
 
 
Tres Commas su Dušan Ćalić – gitara, Vuk Čuvardić – bas gitara i Darko Dražić – bubnjevi. 
  • Analiticar

    11.05.2022 07:50
    Ovo nije fank,slusam veci deo zivota fank ,ali ovo sigurno nije.
  • Goca

    10.05.2022 10:04
    Djurovic
    Bravo,super
  • die Musik

    09.05.2022 13:35
    Gut
    Gut!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti