Utorak pred Novosađanima: Pobedili smo, i šta sad?

Nakon što iza nas ostaje ponedeljak u kom je, na neki način, proslavljen Dan pobede nad fašizmom, utorak pred nama je manje trijumfalan.
Utorak pred Novosađanima: Pobedili smo, i šta sad?
Foto: 021.rs

Šetnje, i smrtne i besmrtne, biće povremeno onemogućene pljuskovima. 

Ipak, biće tu i nekih događaja u zatvorenom koji će nam skloniti oblake, bar iz misli.
 
Mi smo tu da vam pomognemo da se bolje pripremite za sve izazove i provode.
Vreme
 
U Novom Sadu će u utorak biti promenljivo oblačno, popodne i uveče povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
 
Vetar će biti slab do umeren severozapadni i zapadni.
 
Jutarnja temperatura 11, a najviša temperatura 24 stepena Celzijusa.
 
Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata.
 
Šta treba da znate
 
Delovi Novog Sada i Čeneja u utorak, 10. maja, neće imati struju.
 
Bez struje će u periodu od 8.30 do 12.00 biti Veselina Masleše 42.
 
U istoj situaciji će se u periodu od 8.30 do 13.00 naći Međunarodni put 301-309 u Čeneju.
 
Za sada nisu najavljena isključenja vode, ali havarije su uvek moguće. Kako vas ne bi neprijatno iznanadile, pratite naš portal i radijski program za sve pravovremene informacije. 
 
Ako idete negde i planirate da parkirate automobil na prostoru na Bulevaru Jaše Tomića, prekoputa Železničke stanice, odustanite od te ideje. Parking površina od 1.100 kvadratnih metara se trenutno obnavlja. Radovi se izvode radi saniranja problema zadržavanja vode na ovom prostoru, koji je i doveo do oštećenja parking mesta.
 
Počeli su u ponedeljak, 9. maja, a rok za izvođenje ovih radova je 45 dana. 
Gde ići?
 
U Pozorištu mladih u 17 časova igra se predstava "Tihi dečak".
 
Tribina povodom putopisnih eseja "Uz Dunav" francuskog pisca Emanuela Rubena održava se u Kulturnoj stanici "Svilara" od 18 časova.
 
U utorak, 10. maja, Infoteka CK13 organizovaće projekciju kratkog dokumentarca "Beyond the Label – Made in Serbia", posle čega će uslediti diskusija o filmu i temama kojima se on bavi sa Bojanom Tamandžijom i Vladimirom Simovićem iz Centra za Politike Emancipacije. Projekcija počinje u 19 časova.
 
U okviru međunarodnog frestivala pozorišta za decu i mlade "Novosadske pozorišne igre" u Pozorištu mladih od 19 časova možete pogledati predstavu "Hrono patuljci".
 
Predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin" ponovo je na sceni Srpskog narodnog pozorišta. Predstava počinje u 19.30h.
 
U okviru pozorišnog festivala "Upad" u utorak se od 20 časova u Studentskom kulturnom centru "Fabrika" igra predstava "Suze Svetog Lavrentija" u produkciji Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti