Novosadski SSP: Lošom naprednjačkom politikom doveden u pitanje opstanak gradskih preduzeća

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde naveo je da je lošom naprednjačkom politikom doveden u pitanje opstanak gradskih preduzeća.
Novosadski SSP: Lošom naprednjačkom politikom doveden u pitanje opstanak gradskih preduzeća
Foto: 021.rs

Oni su reagovali na izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je za 021.rs govorio o gradskim finansijama i najavio rebalans budžeta, za koji kaže da "neće biti nimalo lep". Vučević je rekao da je zbog primetnog poskupljenja građevinskog materijala, ali i tužbi koje Grad masovno gubi na sudovima, realizacija pojedinih investicija pod znakom pitanja.

SSP ovo nazova "presipanjem budžeta iz šupljeg u prazno".

Oni se pitaju "šta se to izdešavalo sa preko 35,8 milijardi dinara za nepunih šest meseci kada mora da se radi rebalans za koji ima oko dve milijarde dinara".

"Došli smo do toga da je rat u Ukrajini izgovor za sve što ne valja. Kriza jeste na globalnom nivou, ali nije sve baš tako. Odgovornost za kompletno loše rukovođenje našim gradom datira od ranije, na šta je Gradski odbor Stranke slobode i pravde ranije više puta upozoravao javnost. Podsetimo, ukazivali smo na razne marifetluke gradske vlasti - od netransparentnog trošenja novca poreskih obveznika, preko bezbednosti u gradu, komunalnih problema, burazerskog nameštanja tendera, do grada koji više ne liči na sebe što i naši sugrađani svakodnevno govore", navode u gradskom odboru SSP.
 
Oni ističu da se lošom naprednjačkom politikom došlo do toga da je opstanak gradskih javnih preduzeća doveden u pitanje. 
 
"Takođe, tu su i masovne tužbe građana zbog faktičke eksproprijacije gde grad gubi sudske sporove i plaća novcem svih nas. Budući da je realizacija najavljenih investicija takođe upitna, pitamo gradonačelnika da li je svestan da je dugogodišnje sistemsko urušavanje Novog Sada došlo na naplatu? Ili možda ovim pokušava da skine odgovornost sa sebe i svojih nestručnih kadrova? Dok inflacija divlja, a građani sve teže žive, gradski oci presipaju budžet iz šupljeg u prazno o našem trošku", napominju u ovoj stranci.
 
Vučević je govorio o tome kako grad ima rastući problem s tužbama građana koji u posedu imaju nekretnine, ali na lokacijama koje su u gradskim aktima planirane za javne ustanove, o čemu više čitajte na OVOM linku.
  • Liman e

    12.05.2022 20:40
    Zaboravnost
    Samo bi molio velike poznavaoce NS javnih preduzeća da nama koji su u njima više od 20g ne pričaju u kakvom su stanju bila pre ove vlasti. Za deset godina 2000 2010 su nas razbili na delove. A od dugovima što su ostali za njima ne bih ni da se podsećam. Toliko o Borinoj ekipi poštenjaka i koalicionoh drugara.
  • Lošmi

    12.05.2022 18:50
    Limanp
    Pa krečite Liman u bojama SNS, možda to pomogne. Malo ste se zaigrali u prethodnom vremenu. Što sad kukate, "ima para", kaže šef.
  • sns-ovci

    12.05.2022 13:36
    niste vi za ludaru...
    to bi bilo isuvise jeftino....svi cete vi na sud...... pa u kamenolom na dobrovoljni rad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti